Van reményünk – ünnepi áhítat az evangélikus gyülekezetben


2009-12-17 22:08:57  | cikk: Tóth Tamara  | 


Ma este 17 óra 30 pertől a Gyurátz Ferenc evangélikus gyülekezeti házban a harmadik adventi este kezdődött el. Polgárdi Sándor esperes igehirdetésében kiemelte az összetartozás, a családok összetartásának fontosságát és a nagyobb család, a gyülekezet kapcsolódását. Az advent a várakozás ünnepe, de nemcsak arról szól, hiszen az advent a megérkezés ünnepe is - mondta.
Polgárdi Sándor szerint a ma embere, néha túl erősnek és mindent tudónak hiszi magát, aztán csalódik és rájön, hogy szüksége van Istenre. A ma embere szeretne tartalommal feltöltődi az ünnep alatt. A karácsony keresztyén vonatkozása, hogy Jézus közelebb jött hozzánk, üzenetet hozott, hogy van reményünk. Odafigyelünk erre az üzenetre, mely a személyre szabott szeretetet hozza. Olyan boldogságot ad, melyben otthon együtt a család átéli, hogy velünk az Isten.
Az esperes kiemelte azt is, hogy túlságosan is szeretnénk mindent az asztalra tenni, becsomagolni, pedig van olyan ajándék is, melyet úgy adunk egymásnak, hogy elültetjük azt a másik ember szívében.
Az ünnepi áhítatot az Éneklő Szülők Kórusa kísérte szívmelengető énekekkel.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!