Esterházy cimborák – lokálpatriotizmusra nevel a klub


2012-07-22 09:38:43  | cikk: HuHa  | 


A legifjabb korosztályt kívánja megcélozni az Esterházy Cimborák elnevezésű klub. A cél, hogy legyen egy olyan aktív gyermekcsoportja a kastélynak, akik nemcsak a táncos és zászlóforgató produkciókban vesznek részt, hanem részesei a kastély életének is.
-Az Esterházy-kastély megismertetésén túl, lokálpatriotizmusra szeretnénk nevelni a cimborákat. Ismerjék meg a város történetét és tanulják meg szeretni településünket. A klub keretében olyan előadásokat és olyan interaktív foglalkozásokat szervezünk, amik által ezek a célok könnyen, akár játékos formában is elérhetők – mondta el Mészárosné Varga Veronika, a kastélyt üzemeltető Pápai Platán Nonprofit Kft. ügyvezetője. A már eredményesen működő Erkel és Tarczy iskolával kötött együttműködéshez képest a klub annyiban más, hogy ide nem egy adott intézmény diákjai csatlakozhatnak, hanem bármely gyermek, akit érdekel a város és az Esterházyak története.
-A két iskolával való együttműködésünk inkább a produkciókról szól, amivel a gyerekek a kastély népszerűsítésében és programjaiban részt tudnak venni. A klub tagjait pedig szeretnénk a kastély életében oly módon is bevonni, hogy a programok szervezésében, lebonyolításában is részt vegyenek, legyen az akár egy gyermekeknek szóló történeti táncfesztivál vagy a gyermekbirodalom beindítása – magyarázta az ügyvezető.
Az Esterházy Cimborák klubja júniusban alakult meg, jelenleg már közel harminc tagja van és várják a további jelentkezőket is, olyan diákokat, akik szívesen tevékenykednének a kastélyban és a kastély programjain. 

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!