Most minden könyv "bent van" - Lassan végeznek a leltárral


2012-07-19 19:22:17  | cikk: mo  | 


Most minden könyv
Nem gondoltunk rosszabbra, és nem számítottunk jobbra – ezt mondta dr. Hermann István a közel két hónapja tartó leltárral kapcsolatban. A Jókai Mór Városi Könyvtár igazgatója hozzátette, 24 éve volt utoljára teljes körű állományellenőrzés az intézményben, így ez az eredmény, amely a káló, vagyis a lehetséges hiány alatt van, megfelelő.
A könyvtári dolgozók két hónapos megfeszített munkával ellenőriztek, fogtak kézbe közel 120 ezer dokumentumot. A napokban már a kiértékelési szakaszba lépett a munka, most néhány ezer kötet, illetve dokumentum visszakeresése zajlik. A jó ütemben lezajlott munkafolyamatokat megkönnyítette az intézmény által használt integrált könyvtári rendszer, a SZIKLA, hiszen a program kezelte az előre leselejtezett dokumentumokat. Hermann István úgy fogalmazott, a leltár ideje alatt rendkívül jól működött a könyvek visszavétele. Az igazgató hozzátette, sokszor még maguk is meglepődtek azon, hogy még mindig érkezik vissza kötet, hiszen naponta több száz dokumentumot hoztak vissza az olvasók. Ez azt is jelenti, hogy most a könyvtár állományának csaknem 98 százaléka az intézményben van.
Az állományellenőrzés ideje alatt mutatkozó kölcsönzési igények kielégítésére az igazgató két ügyeleti napot jelölt ki a szabadságolások időszakában. A könyvtár tehát augusztus 1-17-ig zárva tart, azonban két napon, augusztus 9-én és 16-án szombati nyitva tartás (8-14 óráig) mellett várják az olvasókat. Érdemes tehát kihasználni az alkalmat arra, ha még utolsó nyári kirándulásunkra egy-egy jó olvasmányt elvinnénk magunkkal, hiszen most az állomány közel 100 százalékából válogathatunk. A könyvtár egyébként augusztus 22-től a megszokott nyitva tartási rendben várja régi és új olvasóit.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!