Jobbik: Rákos megbetegedések a Tarczy utcában


2012-07-19 18:45:51  | cikk: mo  | 


Jobbik: Rákos megbetegedések a Tarczy utcában főképe
A lakosság köréből érkezett panasz a Jobbikhoz a közelmúltban. Orbán Imre helyi elnök és Erőss Bulcsú, a párt önkormányzati képviselője a nyilvánosságot kívánták felhasználni arra, hogy tolmácsolják a Szabó Dezső utcában, illetve a Tarczy utcában élők problémáit.
A Jobbik Magyarországért Mozgalom Pápai Alapszervezetének elnöke elmondta, a Szabó Dezső utcában élők nyugalmát nagy mértékben zavarja a hulladékátrakó üzembe tartó tehergépjármű forgalom. Orbán Imre hozzátette, a szállítóautók szabályt is szegnek, hiszen a Szabó Dezső utcában tábla jelzi, hogy a 3,5 tonnánál nagyobb teherbírású gépjárművek nem hajthatnak be az utcába. A párt helyi vezetője szerint a lakókat korábban biztosították arról, hogy a teherautók az elkerülőútról fogják megközelíteni a hulladékválogató telepet. A utóbbi időben azonban naponta több tucat szemétszállító autó halad el az ott lakók ablakai előtt – fejtette ki a problémát Orbán Imre, majd kérte az illetékeseket, hogy járjanak el az ügyben.

A Jobbik helyi elnöke a Tarczy utcában élők problémáit is tolmácsolta. Orbán Imre szerint többen jelezték, hogy az utcában összefüggés lehet a rákos megbetegedések elszaporodása és a vízvezeték-rendszer hiányosságai között.
- A zsákutcában élők szerint még mindig azbeszt tartalmú, eternit cső van a föld alatt. Ami pedig ezzel együtt okozhat problémát és megbetegedéseket, az a csőben pangó, álló víz, hiszen azt tudni kell erről az utcáról, hogy a vezeték végén nincs visszafordító elem. Ez azt jelenti, hogy a zsákutcában álló utolsó háznál például csak akkor mozdul meg a csőben a víz, ha az ott élők megnyitják – fogalmazott a párt képviselője.
Orbán Imre elmondta azt is, az elmúlt időszakban az utcában jelentősen több alkalommal volt csőtörés, jellemzően ekkor kerültek elő eternit cső darabok. A Jobbik szerint a lakók megkeresték a város jegyzőjét és a Vízmű szakembereit is, akiktől az a válasz érkezett, hogy a város más részeihez hasonlóan a Tarczy utcában is kicserélték a régi eternit csöveket. A Jobbik most mégis annak érdekében tett lépéseket, hogy az illetékesek hivatalosan igazolják, hogy valóban megtörtént a vízvezeték csövek cseréje. Orbán Imre hozzátette azt is, amennyiben bebizonyosodik, hogy az utcában még mindig eternit csövek vannak a rendszerben, akkor be fogják vizsgáltatni az onnan nyert vízmintát.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!