Húsz százalékkal több vendég a Várkertfürdőben


2012-07-18 20:31:52  | cikk: HuHa  | 


Húsz százalékkal több vendég a Várkertfürdőben főképe
Június hónapban húsz százalékkal több vendéget regisztrált a Várkertfürdő, mint tavaly ugyanebben az időszakban. A vendéglétszám emelkedés a megnövekedett vízfelületnek és szolgáltatásoknak, valamint a júniusi jó időnek köszönhető. Kovács Antal, a Pápai Termálvízhasznosító Zrt. vezérigazgatója úgy véli, bár örömteli a vendégek számának növekedése, mégis elmarad a várttól. Meglátása szerint, a rendkívüli forróság elriasztja az emberek egy részét és hiányzik a lakosság megfelelő fizetőképessége is.
-Tapasztalataink szerint az emberek komfortérzete egy ideig tűri a magas hőmérsékleteket, aztán már nem, tehát 33-34 fok fölött inkább már csökken a vendéglétszám. A legideálisabb időjárás - ami a legtöbb fürdőzőt hozza nekünk - az a 27-33 fok közötti hőmérséklet – magyarázta. Az idei nyáron eddig 3400 fő volt a rekord a Várkertfürdőben, ezt egy vasárnapi napon regisztrálták - amikor egyébként 33 fok volt -, egy átlagos hétvégén pedig 4500-6000 ember választja a létesítményt pihenése, szórakozása helyszínéül. A strandolók kedvencei az új óriáscsúszdák, a kisgyermekek pedig az ugyancsak tavaly átadott „nagy tappancs” medencét kedvelik leginkább.
Mint ismeretes, a Várkertfürdőnek az idei nyár az első olyan szezonja, amikor minden korábban épült és új eleme egyszerre működik. Az üzemeltetés tapasztalatai jók, a létesítmény zavartalanul működik. A nyári időszakban, amikor a strand is üzemel százharminc dolgozó biztosítja a vendégek kikapcsolódását és gondoskodik a fürdő működtetéséről. Ez duplája az év más időszakában itt dolgozóknak.
-A Várkertfürdő alkalmazottain túl ilyenkor néhány alkalmi munkavállalót is fogadunk, és nagyobb létszámmal működnek a bérlemények is – mondta el Kovács Antal.
 Ma délelőtt – ottjártunkkor – csendes volt a fürdő strandja, ami hétköznapon, alig 20 fok feletti hőmérsékletben nem is meglepő. A gyermekek leginkább most is a „nagy tappancsban” lubickoltak, a felnőttek pedig inkább a melegvizes ülőmedencében töltötték idejüket. A pázsiton elszórtan színes törülközőkön pihentek a napozás szerelmesei, az új óriáscsúszdának azonban ezúttal is nagy volt a forgalma.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!