Végéhez közeledik a régi Városháza felújítása


2012-07-18 19:57:14  | cikk: mo  | 


Végéhez közeledik a régi Városháza felújítása főképe
A Városháza régi épületének felújítása lassan a finiséhez érkezik. Az épületben már befejezték a szerkezetépítési munkákat, jelenleg a gépészeti szerelések, a festési és burkolási munkálatok zajlanak. Látványos változáson ment át a díszterem is, a szakemberek itt is a falak, a díszítőelemek festését végzik – tudtuk meg Németh Csabától, a Pápai Városfejlesztési Kft. munkatársától. Németh Csaba érdeklődésünkre elmondta azt is, a munkafolyamatok jól haladnak, az épület teljes felújítása augusztus végére elkészül.
Nem kell azonban egy egész hónap a pincében kialakított terek felújítására. A tervek szerint az épület alatt húzódó pincerendszerben közösségi tereket alakítanak ki. A Fő utca 5-7-9. számú épületek alatt található pincék a rekonstrukció után átjárhatók lesznek – tudtuk meg Németh Csabától. A közel 700 négyzetméternyi pincerendszer egyik helyiségének már meg is van a gazdája.
Az egyik 120 négyzetméteres termet a Pápai Fúvósok Egyesülete kapta meg használatra a várostól. A helyiség korábban raktári és kazánházi célokat szolgált, ezért válaszfalakat kellett bontani, elvégezték a boltozat helyreállítását, felbontották a padozatot, majd feltöltötték, s most már csak a burkolás van hátra. A vakolás már elkészült, a pince festését végzik a szakemberek.

Pápa Város Fúvószenekara eddig a kastély 4-es számú termében tartotta próbáit. Mógor-Schmidt Katalin, a Pápai Fúvósok Egyesületének elnöke érdeklődésünkre elmondta, régi álmuk teljesült azzal, hogy augusztus végétől saját próbaterembe költözhetnek. Az egyesület vezetője hozzátette, sokáig tervezték a helyiség berendezését, mára már látványtervek is készültek. A berendezési tárgyakat az egyesület biztosítja: székekkel, szekrényekkel és egyéb bútorokkal látják el a termet. Mógor-Schmidt Katalin elmondta, nagy örömmel veszik majd birtokba a helyiséget, hiszen végre kikerülhetnek a falakra azok az érdemek, elismerések, oklevelek, amelyek a fúvószenekar sikereit, tevékenységét és munkáját dicsérik. A 25 állandó taggal működő zenekar feladata a beköltözés után az lesz, hogy tesztelje a boltíves pincehelyiség hangviszonyait. Mógor-Schmidt Katalin megjegyezte, nagy a valószínűsége, hogy a későbbiekben hangfogó szivacsokkal kell burkolniuk a boltíves falakat. 

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!