Pápai úszósikerek három helyszínen


2012-07-18 14:34:16  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Pápai úszósikerek három helyszínen főképe
A Pápai Úszó Sportegyesület versenyzői az elmúlt időszakban több helyszínen ugrottak vízbe. Elsőként Esztergomban a XXXII. Szent István Kupán szoríthattunk a Hegyi Patrícia, Nagy Rebeka, Kocsis Eszter, Kertész Réka összetételű pápai különítménynek. Az esztergomi úszócsapattal régóta jó viszont ápol a pápai egyesület, így kézenfekvő volt, hogy a mieink képviseltetik magukat a versenyen. A sportolóink nem is maradtak adósak a jó eredményekkel, hét arany-, hét ezüst-, és két bronzéremmel gazdagodott az egyesület éremgyűjteménye. Kiemelkedő volt a 4x50 méteres váltó, hiszen idősebbek ellen a második helyen csaptak a célba. Ezt követte az Országos Vidék és Delfin Bajnokság, melynek a székesfehérvári Csitáry uszoda adott otthont. A versenyről Kertész Attila, a Pápai Úszó Sportegyesület elnöke számolt be.
- Már 61. alkalommal rendezték meg a bajnokságot, melyre öt úszóval utaztunk el. Nagyszerű időeredményeket úsztak a gyerekek, csapatunk két arany, és három bronzérmet szerzett. Első helyen ért célba Nagy Rebeka 200 méteres gyorsúszásban 13 - 14 éves kategóriában illetve Korbély Dominik 50 méteres mellúszásban a 11-14 évesek között, így mindketten kiérdemelték az országos bajnoki címet. Rebeka még 100 és 400 méteres gyorsúszásban illetve Dominik a 200 méteres vegyesúszásban állhatott fel a dobogó harmadik fokára. 15 éves és idősebb kategóriában indult Kertész Réka, aki 400 gyorson ötödik, Iván Bernadett 200 pillangón hetedik, Rüll Máté 200 mellúszásban tízedik lett, Nagy Rebeka 50 méter háton hetedikként ért célba, Korbély Dominik 1500 gyorson és 100 mellen is épphogy lemaradt a dobogóról. Az Országos Vidék Bajnoksággal egy időben Kecskeméten zajlott a 2002-2003-ban született úszók számára rendezett I. Delfin Országos Bajnokság. A bajnokság célja a 2012. évi delfin korosztályos úszóbajnoki címeinek és helyezéseinek eldöntése volt, a Magyar Úszó Szövetség által szervezett legmagasabb szintű versenyen. Az egyesület színeit két versenyző képviselte, akik remekül helytálltak a rendkívül népes mezőnyben, hiszen egy-egy versenyszámban 180 versenyző is szerepelt. Kun-Szabó Fanni 100 méter háton 12., 100 és 400 gyorson 21, 200 vegyes 25. lett. Nagy Levente 100 háton 18., 100 gyorson 31. pozíciót csípte el.
Kertész Attila hozzátette, júliusban két verseny vár még a pápai úszókra, hétvégén Miskolcon rendezik a XLV. Országos Gyermek Bajnokságot, ezt követően pedig Hódmezővásárhelyre utaznak, ahol LVI. Országos Serdülő Bajnokságon vesznek részt.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!