Újra barokk tábor Pápán


2012-07-18 10:48:02  | cikk: Rádi Eszter  | 


Újra barokk tábor Pápán főképe
A tavalyi sikereken felbuzdulva újra tárt karokkal várja a pápai Esterházy-kastély a barokk táborba jelentkezőket. Az első turnusban a Tarczy Lajos Általános Iskola diákjai, majd a pápakovácsi iskola tanulói, múlt héten pedig az Erkel iskolások vettek részt a kastély nyújtotta színes programokon.
– Az iskolánkban elkezdődött egy barokk szakkör, melynek keretében megismerkedhettünk a zászlóforgatással és a barokk tánccal. Több fellépésünk is volt az elmúlt időszakban, így most jutalomból vehetünk részt ebben a táborban – mesélte az egyik erkeles táborozó diák ottjártukkor.
-Készítettünk névtáblákat, jártunk a Nagytemplomban és a Bencés templomban, volt drámajátékos foglalkozásunk, körbejártuk a kastélyt és nagyon sokat játszottunk a szabadban – idézte fel egy másik kisgyermek, hozzátéve – olyan dolgokkal is megismerkedtünk, amit eddig csak a tévében láttunk és még a vívás alapjait is megtanulhattuk.
A gyerekek az 5 nap során visszatekintettek a múltba, különböző játékos foglalkozások keretében idézték fel elődeik hétköznapjait. A kincskeresés, a métaütőzés, rókavadászat, a jellegzetes barokk játékok inkább a fiúknak kedveztek, míg a barokk tánc és a kézműves foglalkozások inkább a lányok figyelmét keltették fel. Az erkeles tanulók a hét során ellátogattak a Kékfestő Múzeumba, és a nagy melegben lehűthették magukat a pápai Várkertfürdő strandján.
Az e heti turnusban a katolikus iskola diákjai vesznek részt, akiket hasonló programokkal várnak a szervezők. A következő hetekben aztán megkezdődik a nyitott tábor, ahová várják az általános iskolás gyermeket.
- Minden egyes turnus a barokk jegyében zajlik, a kézműves foglalkozások éppúgy, mint a szabadtéri játékok. Az iskolai táborokhoz is biztosítottuk a programokat és a foglalkozásokhoz szükséges alapanyagokat, a pedagógusokkal pedig egyeztettük a tábor tematikáját. A lényeg, hogy a gyerekek minél többet ismerjenek meg ebből a korszakból – mondta M. Varga Veronika, a tábor vezetője. Délelőtt játszóház várja a táborozókat, ahol papírvirágot, barokk órát, álarcot és más hazavihető apróságot készítenek, délután pedig főként szabadtéri játékokat játszanak, amik közül – az eddigi tapasztalatok szerint - a legkedveltebb a hétpróba.
A július 30-án és augusztus 6-án induló barokk napközis táborba még lehet jelentkezni.
Információ és jelentkezés:
Esterházy-kastély, Pápa  

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!