A PELC U-12 sikerrel szerepelt a Kölyökligában


2012-07-16 17:55:40  | cikk: Haraszti Gábor  | 


A PELC U-12 sikerrel szerepelt a Kölyökligában főképe
Az U-12-es korosztály ebben a szezonban pályára lépett a 8+1 fős szűkített Kölyökligában, ahol a mieink mellett az ETO, a Videoton, az Ajka, a Gyirmót, és a Balatonfüred is elindult. Sajnos idény közben az Ajka visszalépett és a Balatonfüred sem játszotta le a meccseit. A pápaiaknak a liga ragyogó lehetőségnek bizonyult a 2012/2013-as bajnokság felkészülésére.
- A társasághoz ősszel és tavasszal is többen csatlakoztak, mindez alapot nyújtott a 10+1 fős bajnokság szerepköreinek gyakorlására – emlékezett vissza Horváth Imre, a csapat edzője. Védekezésben 4+2+1, támadásban 2+3+3 próbáltuk elsajátítani és alkalmazni. Nagyszerű mérkőzéseket játszottunk, az eredmények szempontjából volt siker és kudarc is, előbbiekre példa a Győri ETO - PELC 0-4, illetve a PELC - Videoton 4-0-val végződött találkozói. Örömteli, hogy az edzéseken gyakoroltakat rengetegszer láthattam vissza játék közben. A legfontosabb célkitűzést, a labdavesztés utáni azonnali visszatámadást, a párharcok, valamint a 2-1 elleni játék helyzetek megoldását nagyszerűen teljesítették a srácok az edzéseken. Az elmúlt évek tapasztalata alapján az egyéni értékelésnél mindenképpen ki kell emelni, hogy kellő gyorsasággal rendelkezik a társaság nagy része. Ez azért fontos, mert szeptembertől egy évvel idősebb és fizikailag erősebb ellenfelekkel kell mérkőznünk. Technikai képességekben is jól áll a társaság. A tiszta technika elsajátításának intenzív szakasza 12-13 éves korra lezárul. Télen, a kis műfüves pályán a 18 srác maximális erőbedobással edzett. A legjobban a két udvaros 8-4 elleni játékot szerették. Tavasszal itt is jöttek a gondok, sajnos a Spartacus pálya talaja sokszor nem alkalmas a gyors 1-2 érintős erős passzokra épülő játékra. Hiszen az ellenfelet kellene nézni, melyik oldalról érkezik, merre kell átvenni a labdát vagy egy érintőből kell továbbítani a labdát. Egy jó minőségű talajon mindez megvalósítható és a gyerekek fejlődését szolgálná.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!