Pápa – a befektetőbarát település


2012-07-16 13:44:13  | cikk: HuHa  | 


Pápa – a befektetőbarát település főképe
Pápa városa jogosult a "befektetőbarát település" megnevezés használatára – adta hírül ma délelőtti sajtótájékoztatóján Unger Tamás alpolgármester. A cím elnyerésének előzménye, hogy a város részt vett a Nemzeti Külgazdasági Hivatal meghívásos alapon meghirdetett programján, mely tájékoztatást és felkészítést nyújtott a településeknek a befektetőkkel való kapcsolattartás témakörében.
-A programnak az volt a célja, hogy a települések felkészüljenek az új befektetők fogadására, felkészültek legyenek a már letelepült befektetők kezelésében, és ösztönözni tudják a már letelepült befektetők újabb befektetéseit - mondta el Unger Tamás. A résztvevő települések több modulon keresztül, nagyon gyakorlatias információkhoz jutottak, melyek segítik munkájukat. A program eredményeként elkészült a város befektetés ösztönzési stratégiája, mely jelenleg egy munkaanyag, és melyet kibővítve hamarosan a képviselő-testület elé tárnak. A stratégiától a város vezetése azt várja, hogy - a program céljához hasonlóan – a meglévő befektetőket további befektetésekre ösztönözzék és megkeressék azokat a befektetőket, akiknek az elképzelései találkoznak a város elképzeléseivel, és akiknek megfelelnek a város infrastrukturális  és egyéb lehetőségei. Az alpolgármester arról is tájékoztatott, a program kapcsán a város bekerült a Nemzeti Külgazdasági Hivatal adatbázisába, mely elősegíti, hogy a  külföldi befektetők közvetlenül, elsőként megismerjék a város nyújtotta befektetési lehetőségeket.
-A Nemzeti Külgazdasági Hivatal az elsődleges állomáshely általában amikor a külföldi befektetők magyarországi helyszíneket keresnek, és ez egy közvetlen kapcsolatot jelenthet – magyarázta. A program további eredménye az, hogy a város kibővítette befektetési ajánlatait, melyeket már korábban is évről évre aktualizálva megjelentettek különböző fórumokon, és azon túl, hogy Pápa város honlapján is folyamatosan elérhető, osztrák és német kereskedelmi és iparkamarákhoz is eljuttatták, a közeljövőben pedig további külföldi szervezeteknek is elküldik.
-Ettől  is azt reméljük, hogy a közvetlen szakmai kapcsolaton keresztül az érdeklődők megismerhetik a pápai befektetési környezetet és lehetőségeket, és olyan befektetők érkezhetnek a városba, akiknek igényei megfelelnek az általunk nyújtott lehetőségeknek – fogalmazott az alpolgármester.
A Nemzeti Külgazdasági Hivatal programján egyébként a közép-dunántúli régió huszonkét települése vett részt.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!