Önfeledt játék és móka a gyermekfesztiválon


2012-07-15 07:15:51  | cikk: Babos Petra  | 


Önfeledt játék és móka a gyermekfesztiválon főképe
Gyermekkacagástól volt hangos a Várkert tegnap, hiszen szombatra egy nagy játszótérré alakult át az ősi park a Pegazus Parádé második napján. A kézműves játszóháztól egészen a különböző ügyességi játékokig megtalálható volt minden, mi szem szájnak ingere.  A délelőtti ünnepélyes nyitóműsort követően a kora délutáni órákban a Fehérlófia című bábelőadást tekinthették meg az érdeklődők, majd játékos hétpróbán mérhették össze ügyességüket a gyerekek. A Hétszínvirág nevű próbán a gyerekek hét különböző állomáson hét virágszirmot gyűjtöttek össze petákokért. A feladatok a virágokról szóltak, így például a célba dobás, a tavirózsa horgászjáték és a virággyűjtés.
Rókáné Varga Mónika érdeklődésünkre elmondta, első alkalommal jött ki kisfiával, Zsomborral a fesztiválra, ahol nagyon jól érezték magukat. A Fehérlófia előadást tekintették meg, valamint kipróbálták a játékokat.
- Harmadik éve, hogy eljöttünk a parádéra. Két gyermekem van, mind a kettő bérlettulajdonos. Nagyon jól érezzük magunkat, szeretnénk a hétpróbán és a zárókoncerten részt venni - mondta Tóth Beáta.
Természetesen a színpadi produkciók mellett különböző alkotó-és játszóházak, ügyességi és gyorsasági versenyek várták a kicsiket és nagyokat egyaránt.
A kétnapos parádét a szekszárdi Holló együttes interaktív, játszókoncertje zárta.
Az együttes 1984-ben alakult. A csapat három férfi taggal működik, s járja az országot, fesztiválról fesztiválra, illetve falunapokon is fellépnek. A műsoraik elsősorban gyerekeknek szólnak, de a család minden tagját megszólítják. Az együttes már nem először járt Pápán, remélik, még sokszor jöhetnek városunkba.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!