Teltházas falunapi rendezvényt tartottak Kéttornyúlakon


2012-07-15 00:08:19  | cikk: HuHa  | 


Teltházas falunapi rendezvényt tartottak Kéttornyúlakon főképe
Bár a teltház szót szabadtéri rendezvényekkel kapcsolatban nem szokás használni, a kifejezés mégis helytálló, hiszen a közel ötszáz lelkes Kéttornyúlak apraja-nagyja összegyűlt és együtt örült a színes programoknak a mai falunapon, a sportpályán felállított hatalmas rendezvénysátorban pedig igenis teltház volt a délutáni eseményeken.
-Reggel már a 7 órai ébresztőn részt vettem, énekeltünk, tomboltunk, úgy mentünk végig a falun, aztán délelőtt kipróbáltam a tekét, besegítettem a falunapi főzésbe, készítettem szélforgót és beálltam focizni is – idézte fel délután a színes programkavalkád részeit Czupper Réka. A 14 éves kéttornyúlaki diáklány nemcsak beállt focizni, de meg is nyerte a 11-es rúgó verseny gyermek kategóriáját. Erről majd később még szó lesz, előbb lássuk az esti eredményhirdetést megelőző órák eseményeit. A zenés reggeli köszöntő mindenki számára jelezte, hogy különleges a mai nap és nagyon sokan részesei akartak lenni a közös programnak. A sportpályán délelőtt ügyességi játékok és sportversenyek várták a gyerekeket, a focipályán női és férfi kategóriában kispályás labdarúgó mérkőzések és 11-es rúgó verseny zajlott, az egyik vendéglátóhelyen pedig tekeversenyt hirdettek női és férfi kategóriában. Délután „Miénk a színpad” címmel, számos zenei és táncos műfajt felvonultató műsorszámot tekinthetett meg az érdeklődők sokasága a rendezvénysátorban. A fellépők között szerepelt a kemeneshőgyészi Lesz Vigasz férfikórus, a Tapolcafői Forrás Népdalkör, a Takácsi Musical Stúdió, Gyurom Natália hip-hop táncos, a legnépszerűbbek azonban a helyiek voltak, akik ugyancsak változatos műsorral léptek színpadra.  Prevics József és barátai táncos összeállítással készültek a mai fellépésre, a fiatalok az elmúlt hetekben hetente háromszor is tartottak próbát a siker érdekében. A csoport vezetője elmondta, hat éve táncol, a Református Kollégium Gimnáziumának Tánc Lánc Alapfokú Művészetoktatási Intézményében tanul társastáncokat, társai pedig lelkes amatőrként csatlakoztak a táncos csapathoz.
-Ez egy baráti társaság, elsősorban a salsával készültünk, de megtanultunk néhány latin sort is, a lányok pedig modern táncot adtak elő. Párommal ketten vagyunk, akik több éve táncolunk már, a többiek most kezdték, de a csapat nagyon lelkes és jó a társaság – mesélte Prevics József. Műsorukban előbb salsát mutattak be, aztán cha-cha-cha, rumba és jive (dzsájv) következett, végül pedig a lányok egy sportos zumba táncot adtak elő, a közönség pedig tapssal kísérte végig a produkciót. Hasonlóan nagy sikere volt a Kéttronyúlaki Csipet Csapat műsorának is. A Magvasi Józsefné által vezetett csoport hat éve működik, a Csipet Csapat elnevezés pedig nem a tagok életkorából származik, hanem abból, hogy egy kicsiny közösségként kezdték, akikhez azonban a kicsi gyerekektől a meglett felnőttekig egyre többen csatlakoztak, így már negyven tagot számlál a csoport. Műsoruk elején saját kis verssel mutatták be a csapatot, vezetőjük pedig büszkén mesélt róluk.
-A Csipet Csapat a közösségi házon belül működik, ahogy Zsófika elmondta a versben, mindent megcsinálunk. A gyerekek fociznak, szerepet tanulnak, énekelnek, verset mondanak, népitáncolnak és van egy hip-hop tánccsoportunk is. Ez egy nagyon vidám és összetartó közösség. Elsősorban a faluért alakultunk meg, a helyi rendezvényeket akartuk színesíteni - a falunapot, az idősek napi programot. Az idén léptünk fel először a falun kívül, a Játékfesztiválra jelentkeztünk néptánccsoportunkkal, jövő héten pedig Tapolcafőre megyünk szerepelni.
A falu közössége előtt ma néptánccal, verssel, mesével és rövid mókás színdarabokkal mutatkoztak be. Magvasi Józsefné egyébként a falunap „motorja” is, éppúgy, mint a többi falubeli programé. Meglátása szerint ez a nap nagyon fontos, hiszen szórakozást és kikapcsolódást nyújt a település lakosságának és jó alkalmat az együttlétre, a közösség erősödésére. Hasonlóan értékelte a falunap szerepét Máté István önkormányzati képviselő is, aki örömmel jegyezte meg, a programok nagy érdeklődés mellett zajlottak és a falu egésze kivette részét – akár segítőként, akár nézőként – a programokból.
-Az összetartó erő az, ami miatt nagyon fontos a falunap. Az emberek találkoznak, beszélgetnek, és jól érzik magukat. Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a helyi fellépők minél nagyobb szerepet kapjanak a műsorban, hiszen a családok ezért jönnek el, hogy lássák a párjukat, gyermekeiket, unokáikat – mondta Máté István, hozzátéve, a falu nemcsak a színpadi produkciókban, hanem a szervezésben is kitett magáért, hiszen harminc-negyven lelkes helyi segített a program sikeres lebonyolításában, akiknek köszönet jár munkájukért.
És most vissza a rendezvénysátorban zajló programokhoz. A koraestébe nyúló színpadi műsorok után dr. Áldozó Tamás polgármester üdvözölte a kéttornyúlakiakat. Köszöntőjében megemlítette, örömmel fogadta, hogy a kellemetlenné vált időjárás nem rontotta el senki hangulatát és jó kedvvel vesznek részt a programon. A polgármester elismeréssel szólt a helyiek műsoráról is.
-Annál őszintébb versmondást, mint amit ma itt hallottunk, ritkán tapasztalhatunk meg – utalt arra, hogy a Csipet Csapat egyik apró leánykája, Petőfi Sándor: Füstbement terv című versét szavalva elpityeregte magát, s aztán édesanyja a színpad előtt állva bíztatta a folytatásra, majd egymást ölelve fogadták a közönség hangos tapsát.
Dr. Áldozó Tamás úgy fogalmazott, ennek a rendezvénynek jövőre is helye van a falu életében, hiszen közösségformáló ereje van, és sokan itt tudják megmutatni hozzátartozóiknak, ismerőseiknek mindazt, amit az elmúlt időszakban tanultak. A jókívánságokat a délelőtti sportversenyek eredményhirdetése követte, a díjakat dr. Áldozó Tamás, Máté István és Pátkai Ferenc adta át. Női fociban két csapat indult és a Nagy HP névre hallgató csapat vehette át a győztesnek járó díjat, a férfi kispályás labdarúgó bajnokságot - melyen négy csapat küzdött egymás ellen - a Senior csapat nyerte meg, a nemenként megrendezett tekeversenyben pedig Stumfné Bea és Tóth Tibor bizonyult a legjobbnak. A 11-es rúgó versenyt a férfiak közül Inzsöl Dániel, a hölgyek kategóriájában Stumfné Bea, a gyermekeknél pedig Czupper Réka nyerte.
-Az iskolában van néhány osztálytársam, akik szeretnek focizni, de nem volt kapusuk, így beálltam hozzájuk és megszerettem a labdarúgást. Nyertem már arany-, ezüst és bronzérmet is, és úgy gondoltam, hogy most megpróbálom a másik oldalt és nem védem, hanem rúgom a 11-eseket – mesélte Réka, aki barátaival várta az eredményhirdetést és az esti programokat. A díjátadót követte ugyanis a falu asszonyi által készített vacsora elfogyasztása, a tombolasorsolás, aztán pedig a falunapi bál, ami talán még most is tart, amikor ezek a sorok íródnak.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!