Tenisz: Miklós Gyula Emlékverseny


2012-07-13 20:23:14  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Tenisz: Miklós Gyula Emlékverseny főképe
Családtagok, barátok, egykori teniszpartnerek közösen emlékeztek az Erzsébet-ligeti teniszpályákon a városi teniszsportért sokat dolgozó és áldozó Miklós Gyulára. Egyesben és párosban nevezhettek a pápai és környékbeli sportolók, egyéniben 32-en, párosban 13-an ragadtak ütőt. Jámpa Péter szervezőtől megtudtuk, idén sem születtek meglepetések, egyéniben a főágon a város két legjobb teniszezője háromszettes meccsel döntötte el az első hely sorsát.
- Miklós Gyula nagyon megérdemli, hogy minden évben versennyel is emlékezzünk rá, hiszen a városi teniszélet kiemelkedő személyisége volt, amellett, hogy maga is játszott, a Liget Tenisz Clubnak megalakulásától kezdve haláláig elnökségi tagja volt, emellett számos versenyt szponzorált. Idén egyéniben ifj. Koch Róbert lett a legjobb, aki első alkalommal hódította el az első helyezettnek járó vándorserleget Fábián Ákos elől. Ákos párosban vigasztalódhatott, hiszen Molnár Zsolt oldalán megnyerte a kupát. Vigaszágon is borítékolható volt Hegedüs Gábor első helyezése.

Eredmények (főág):
1. ifj. Koch Róbert
2. Fábián Ákos
3. Gulyás Balázs
3. Tóth Attila

Eredmények (vigaszág):
1. Hegedüs Gábor
2. Erdélyi István
3. Nagy Gyula
3. Kaufman Ferenc

Eredmények (páros):
1. Fábián Ákos - Molnár Zsolt
2. Török Lajos – Gulyás Balázs
3. ifj. Koch Róbert – Németh Gergő
3. ifj. Miklós Gyula - Koch Róbert

Ifjabb Koch Róbert boldog volt, hogy egy ilyen nívós mezőnyben sikerült - ráadásul első alkalommal - az első helyen végezni.
- Egy kicsit elhúzódott a kupa, ennek ellenére jól éreztem magam. Az első két körben nem volt nehéz dolgom, a harmadik ellenfelem egy győri versenyző volt, aki már nagyobb ellenállást fejtett ki. Az elődöntőben egy rutinos játékost, Tóth Attilát sikerült legyőznöm, a döntőben pedig ősi riválisommal, Fábián Ákossal nagyon megszenvedtem, végül a döntő szettben 6:4-re sikerült nyernem. Erre az elmúlt években nem nagyon volt példa, ma talán annak köszönhettem a győzelmemet, hogy jobban koncentráltam és a felkészülésem is jobban sikerült.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!