DK: Gyakoroljuk közösen a humanizmust!


2012-07-12 15:53:46  | cikk: mo  | 


DK: Gyakoroljuk közösen a humanizmust! főképe
A július 11-i népesedési világnap kapcsán tartott sajtótájékoztatót a Demokratikus Koalíció helyi szervezete ma délután. Kerecsényi Zoltán, a választókerületi szervezet koordinátora elmondta, az ENSZ becslései szerint 2050-re körülbelül 8-10 milliárd lesz a Föld lakossága. A 21. század kihívása, hogy mindenki számára lehetővé tegye a méltó életet – fogalmazott a politikus. Leszögezte: a DK a humanizmus és a szolidaritás pártja. Vallják, minden embertársunkra szükség van, nemre, korra, felekezetre és bőrszínre való tekintet nélkül.
Kerecsényi Zoltán hangsúlyozta, Pápai Agora címmel szervezett kitelepüléssorozatukat tavaly decemberben indították, melynek során folyamatos volt a párbeszéd a pápai lakosokkal.
- A város más-más pontjain történő kitelepülések alkalmával számos emberi helyzetet, szociális kérdést ismerhettünk meg. Felhívjuk a városi politikai és társadalmi szervezeteinek figyelmét, hogy aktivizálják segítő hálózataikat, és akár közösen is, segítsünk az egyre többségében rászoruló helyi embertársainkon. Gyakoroljuk közösen a humanizmust, működjünk együtt, szervezzünk egy egész városra kiterjedő gyűjtőakciót (ruha, tartós élelmiszerek stb.), készüljünk fel a még nehezebb időkre – hangzott el a sajtótájékoztatón.
A DK képviselője elmondta azt is, egy hónapja gyűjtik a Nemzeti Konzultáció kapcsán kiküldött kérdőíveket, melyeket – névtől, címtől és azonosító kódtól megfosztva – újrahasznosítás céljából küldenek tovább központjukba. Az így befolyt összeget a rászorulók megsegítésére fordítják.
Kerecsényi Zoltán bírálta a kormány két éves munkáját, kitért az önkormányzatok adósságállományára, köztük a pápai önkormányzat öt milliárd forint körüli adósságára, mely – a politikus szerint – magasabb, mint az országos önkormányzati átlag.
A sajtótájékoztató végén Kerecsényi Zoltán látványosan kipukkasztotta az általuk felcímkézett narancssárga lufikat, köztük a tandíjak eltörlését, a nyugdíjak megőrzését, az adócsökkentést és a demokráciát jelképező léggömböket.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!