Hazai és nemzetközi sikereket ért el a Rebel-Lion TSE


2012-07-11 14:11:14  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Hazai és nemzetközi sikereket ért el a Rebel-Lion TSE főképe
Egy sikeres évzáró gálát követően a rokisok június 24-én részt vettek a Sanogenesis Alapítvány által szervezett, jó hangulatú Mihályháza Táncfesztiválon. Ez egy kimondottan amatőr verseny volt, inkább kezdőknek és haladóknak. Gyermek versenyzőiket, nem az eredményért, sokkal inkább gyakorlás kedvéért indították, természetesen ők mind arany minősítést kaptak. A haladó táncosok is nagyon szépen szerepeltek, Kálmán Kitti arany minősítést, és az év gyermek táncosa különdíjat kapta, a junior haladó disco csoport, a Kálmán Kitti- Kőszegi Gréta duó arany-, a gyermek kezdő roki csoport és a felnőtt haladó R&B csoport ezüst minősítésben részesült. Június 28. és július 1. között Veszprémben, a Március 15. úti Rendezvénycsarnokban rendezték meg a Modern Táncsportok Világbajnokságát, melyen 12 ország 2000 versenyzője mérte össze tudását. A négynapos rendezvényen nemzetközileg elismert szakmai zsűri rangsorolta a produkciókat, közöttük balettmesterek, dzsessz- és társastáncmesterek, illetve szakedzők. Egy-egy napon több mint 300 produkciót láthatott a színpadon a közönség, a versenyeken délelőtt a gyermekek, délután a junior és felnőtt kategóriában indulók mérettettek meg. A sport táncterület versenysorozatában a többi között break, dance show, disco dance, disco freestyle, funky, hip-hop, és street dance táncfajtákat láthatott a közönség. A versenyen Magyarországot közel 700 versenyző képviselte, köztük a Rebel-Lion TSE táncosainak is szurkolhattunk. A versenyről Kocsis Attila, az egyesület vezetője számolt be.
- Welspacher Vivien második helyen végzett gyermek hip-hop szólóban, Vivien Koncz Lillával pedig megnyerte a junior funky duó kategóriát. A legnagyobb meglepetést gyermek hip-hop csoportunk okozta, akik mindössze másodszor versenyeztek életükben. A Kálmán Kitti, Tőke Rebeka, Welspacher Vivien, Király Dorina, Bolla Georgina, Németh Bettina összetételű csapat nagy örömömre világbajnoki címet szerzett. Abszolút sikerként könyvelhetjük el a versenyt, hiszen egy jó mezőnyben sikerült ilyen remek eredményeket elérnünk. Most néhány napos pihenő következik, aztán vendégedzőkkel indulnak a nyári kurzusok.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!