A hétvégén a gyerekeké lesz a főszerep - Indul a 7. Pegazus Parádé


2012-07-11 13:33:14  | cikk: Babos Petra  | 


Hetedik alkalommal szervezik meg azt a nagyszabású gyermekfesztivált, vagyis a Pegazus Parádét, amely idén a virágok jegyében zajlik majd július 13. és 14. között. A Pegazus Színház társulata már lázasan készül a nagyszabású eseményre, amely idén két helyszínen, az Esterházy-kastély környékén és a Várkertben várja majd a kicsiket és a nagyokat egyaránt.
A fesztivál ezúttal is a gyermekalkotói pályázat győzteseinek díjazásával kezdődik pénteken 15 órakor az Esterházy-kastélyban, majd díszelőadásban a Szépség és Szörnyeteg című bábjátékot tekinthetik meg a díjazottak a Nádor-teremben.
A tavalyi év sikerein felbuzdulva este 20 óra 30 perctől Fényudvar címmel közös mécses-és gyertyagyújtásra, lampioneregetésre invitálják az érdeklődőket, majd azt követően éjszakai bátorság és ügyességi próbára várják a legbátrabbakat.
A program szombaton 9 órától folytatódik reggeli ébresztővel, kézműves foglalkozással és a grófi pár ünnepi köszöntőjével. A kétnapos parádé ünnepélyes megnyitója 10 órakor lesz a Várkert árnyékot adó hűs fái alatt, ahol dallal, tánccal, sok játékkal és nevetéssel Paparetto és Kaballo szórakoztatja majd a gyerekeket.
Végh Zsolt igazgató hírportálunk kérdésére elárulta, újdonság lesz az idei évben a virágóra, amely közel 500 cserepes virágból áll majd, valamint a virágkötészeti kiállítás is.
A színes programok közül idén sem hiányozhatnak a régi játékok, a kézműves foglalkozások, a játszóházak, a babasátor, a szülőmegőrző, a pónilovaglási lehetőség, a baromfiudvar, a lufi hajtogatás és persze a mesebolt sem, ahol a gyerekek petákokért vásárolhatnak majd.
A délelőtti órákban színpadra lép még a pécsi MárkuSzínház is, majd ebéd után a Fehérlófia című zenés bábelőadás és a Hétszínvirág játékos hétpróba várja a kicsiket.
A gyermekfesztivált a szekszárdi Holló együttes interaktív koncertje zárja majd a késő délutáni órákban.
A programokra a belépés ingyenes, sok szeretettel várnak minden érdeklődőt a szervezők.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!