Pápai sportsikerek Leinefeldében


2012-07-11 12:31:52  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: René Küntzelmann  | 


Pápai sportsikerek Leinefeldében főképe
Partnervárosunk egyesülete, az SC Leinefelde 1912 idén ünnepli 100 éves évfordulóját. Ebből az alkalomból a klub több sportágból álló megmérettetést rendezett, melyen a hazaikon és a környező városok, települések csapatain kívül a pápai különítmény is részt vett. Úszás, torna, atlétika, labdarúgás, teke, sőt boksz is szerepelt a programsorozatban, a közel 50 fős pápai delegáció öt sportágban igyekezett jó eredményeket elérni.
Öt pápai úszónak szoríthattunk a 85 fős mezőnyben. Nagyon elégedettek lehetünk a Nagy Dániel, Nagy Zsófia, Gulyás Erik, Tóth Nikolett, Nagy Levente összetételű pápai csapattal, akik 12 első-, és három második helyet szereztek. Teke sportágban az Elmax Vasas képviselte a pápai színeket, az egyesület az egyéni és csapatversenyben is első helyen végzett, ráadásul Fodor Szilárd 570 összfás teljesítményével új pályacsúcsot állított fel. A Vasas mögött SC Leinefelde - SG Siemens München sorrend alakult ki. A Pápai Gazdasági Szakképző Iskola tornász lányai Németországban is sikeresek voltak, Konczné Recska Henriette tanítványai öt dobogós hely mellett több pontszerző pozíciót csíptek el, összetettben a házigazdák mögött a dobogó második fokára állhattak fel. Az atlétika volt az egyik legsikeresebb számunk, a Pápai SE versenyzői futásban, távolugrásban, súlylökésben, diszkoszvetésben valamint kislabdahajításban 16 első-, nyolc második-, két harmadik helyet szereztek. A bajnokságban második helyen végző PELC U-17 közvetlenül a Lombard Pápa mérkőzése előtt lépett pályára, Kálmán István együttese megérdemelt, 5-1-es győzelmet aratott a helyi juniorcsapat felett, a mieinknél Iványi Martin duplája mellett Baldauf Konrád, Varga András és Budavári Csaba is betalált.
A nap főmeccsén Bene Ferenc csapata 7-0-ra múlta felül a bajnokságot a 11. helyen záró SC Leinefeldét, a Lombard részéről Simon András mesternégyese mellett Király Botond, Ceasar Quintero és Aleksandrs Cekulajevs is eredményes volt.

Atlétika eredmények ITT!

Úszás eredmények ITT!

Teke eredmények ITT!

Torna eredmények ITT!

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!