Hegy napja 2012-ben is


2012-07-11 11:37:18  | cikk: mo  | 


Hegy napja 2012-ben is főképe
Állnak az új létesítmények a Hagyományok Hegyén. A közel kilenc hektáros terület jelentős változáson ment át az elmúlt egy évben. Elkészült az új szín, amely 50 fő befogadására képes, új fapadozatot kapott a jurta, áll a pásztorszállás és 30 új információs táblával bővült a Természet Ösvénye. A Hagyományok Hegye, annak állat-és növényvilágával, valamint a programokhoz kapcsolódó létesítményekkel, készen áll a július 14-én, 14 órakor kezdődő nagyszabású rendezvény látogatóinak fogadására. Tóth Kálmán hangsúlyozta, a Hagyományok Hegye második nyílt napján szeretnék bemutatni mindazt, amit a hegy szellemisége, történelme, néprajzi múltja és természeti értékei kínálnak. Így volt ez tavaly is, akkor több mint ezren voltak kíváncsiak az egyedülálló környezetben megtartott Hegy napjára. Idén is számos program várja a látogatókat a legkisebbektől az idősebbekig. A történelmi bemutatók, harci jelenetek, népzenei produkciók, avar hétpróbák, lovas és gyalogos ügyességi bemutatók, kézműves foglalkozások mellett új programelemek is várják a Hagyományok Hegye látogatóit. A Hegy napja ugyanis egyben helyszíne lesz helyi kistermelők találkozójának és vásárának. A Hagyományok Hegye Egyesület elnöke elmondta, szeretnének megmutatni egy szeletet a korabeli gasztronómia helyi különlegességeiből is, így lesznek mézek, szörpök, sajtok, valamint egyéb ételek és italok, melyekkel a helyben termelt élelmiszerek kiváló minőségére kívánják felhívni a figyelmet. Érdemes lesz tehát kilátogatni a volt lokátorállomás területére, Pápa legmagasabb pontjára, ahonnan nem mellesleg csodálatos kilátás nyílik gyönyörű barokk városunkra, s kellemes népzene, szórakoztató programok mellett élhetjük át a pápai naplementét. 

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!