Itthon készül a Lombard Pápa - Maróti Béla a csapattal edzett


2012-07-10 19:29:53  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Itthon készül a Lombard Pápa - Maróti Béla a csapattal edzett főképe
Egyhetes németországi edzőtábort és két győztesen megvívott tesztmérkőzést követően hazai közegben folytatta a július végén induló bajnokságra való felkészülést a Lombard Pápa csapata. A hétfői napot és a ma délelőttöt pihenéssel töltötték a játékosok, majd délután Bene Ferenc már edzést vezényelt a szinte teljes keretnek. Hiányzott ugyanis a legfrissebb igazolás, Aleksandrs Cekulajevs, aki Lettországban családi ügyeit intézi, a többiek viszont ott voltak a pályán. A vezetőedző elégedett a csapattal, elmondása szerint mindenki jól dolgozott az edzőtábor során.
- Kitűnő körülmények között tudtunk edzeni és játszani, az időjárás ideális volt, ráadásul a magyar pályákkal összehasonlíthatatlan gyepen tehettük mindezt, érdekes módon gurult a labda. Az edzőtáborban igyekeztünk tovább csiszolni a játékunkat, és a csapategységet is szerettük volna továbbfejleszteni, ez úgy érzem sikerült is. Szakmailag a RSV Göttingen elleni találkozónak volt értékelhető, ahol egységes csapatjátékot nyújtottunk, tudtunk meccsszituációkat gyakorolni, hogy milyen az, ha az ellenfél beszorít minket, milyen, amikor pontrúgásokat kapunk sorozatban, hasznos volt a meccs. Bízom benne, hogy bővül még a keret, hiszen több a távozó, mint az érkező. Az sajnos általános tendencia, hogy ha játékos érkezik, az nagyon rossz állapotban van, edzéshiányban szenved, igyekszünk ezt kezelni. A sorsolásunkról annyit tudok mondani, hogy nyilván mindenkivel játszani kell, de ez az egyik legnehezebb sorsolás a magyar mezőnyben. Nem kell azonban siránkozni, mindent meg kell tenni, hogy az első öt mérkőzésen (Videoton, Paks, Ferencváros, MTK, Debrecen) a lehető legjobban szerepeljünk, és mindenkitől azt várom, hogy maximális odaadással lépjen pályára.
A mai tréningen természetesen voltak próbajátékon szereplők, a várható igazolásokról és a legújabb szerzeményekről Szemán Györgyöt kérdeztük.
- Továbbra is azon dolgozunk, hogy a távozó meghatározó játékosainkat pótolni tudjuk - mondta el érdeklődésünkre a klubigazgató. Mától nálunk készül a Ferencváros játékosa, Maróti Béla, aki várhatóan nálunk folytatja pályafutását. A héten teszteli a stáb a brazil Santos Alonso-t, aki a felkészülési találkozókon juthat szóhoz. Az NB III-as gárdából felkerült Somogyi Richárdnak igyekszünk másodosztályú csapatot találni, Grőber Bencének pedig kissé erősnek bizonyult az első keret, továbbra is figyeljük a játékát, hiszen egy tehetséges labdarúgóról van szó, de a jövőben valószínűleg az NB III-as edzéseket látogatja majd.
Szemán György hozzátette, az előrelépéshez a középpályát mindenképpen tovább kell erősíteni, és felmerült egy újabb támadó érkezése.
A csapat szerdán Dunaszerdahelyre utazik, ahol 17 órától az FC DAC 1904 ellen lép pályára, csütörtökön a Veszprém otthonába látogatnak Szűcsék, hétvégén pedig a horvát bajnokság ötödik helyezettje, a Cibalia Vinkovci lesz az ellenfél. Július 16-ától egy hétig Tatán készül a keret.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!