Sikeresen zárult a Dunántúli Református Egyházkerület projektje


2012-07-10 18:58:53  | cikk: Babos Petra  | 


Sikeresen zárult a Dunántúli Református Egyházkerület projektje főképe
A Társadalmi Megújulás Operatív Program "Nevelési-oktatási intézmények tanórai, tanórán kívüli és szabadidős tevékenységeinek támogatása" című európai uniós pályázat segítségével a Dunántúli Református Egyházkerület öt egyházi intézményében bonyolíthatott le 2011. augusztus 1. és 2012. július 31. között különböző foglalkozásokat.
A projekt zárórendezvényét ma délután tartották a Dunántúli Református Egyházkerület Püspöki Hivatalában.
Dr. Steinbach József püspök köszöntője után Ballai Veronika, a projekt menedzsere ismertette a megjelentekkel a pályázaton megvalósultakat.
A projektben öt intézmény, a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakközépiskolája, a Tánc-Lánc Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, a Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola, a Vargha Gyula Református Általános Iskola (Nemesgörzsöny) és a Száz Póla Református Óvoda (Nemesgörzsöny) vett részt.
- A pályázat célja az volt, hogy a projektben részt vevő nevelő és oktató intézmények az óvodai nevelésen és tanítási órákon kívül számos kulturális programot, szakkört, tábort és kirándulást biztosíthassanak tanulóik számára. Ezek a nem formális tanulást támogató programok fontos lehetőséget biztosítnak a gyerekek, tanulók, személyiségfejlődésére, művészeti és kreatív képességeinek kibontakozására, hátrányaik kompenzálására és az egészségtudatosság elterjesztésére. A projektre elnyert összeg mintegy 37 millió forint volt. A Dunántúli Református Egyházkerület gondozásában megvalósult még a Keresztyén Élet Jeles Napjai programsorozat is, melynek keretein belül sok színes foglalkozás várt a tanulókra református lelkészek és hitoktatók vezetésével 8-8 témanapon, vagyis a keresztény élethez kötődő ünnepnapokon. A programok tehát nagyon sokrétűek voltak, hiszen a biológia szakkörtől egészen a betyár táborig, valamint a moderntánctól a citeraszakkörig széles volt a választék. 
A projektmenedzser hozzátette, a foglalkozások egész tanévben zajlottak és az egyes intézmények összes diákját megmozgatták.
- Úgy gondolom, nagyon sikeres volt a pályázat. A Dunántúli Református Egyházkerület életében egy teljesen újszerű, világi nézetű, gyakorlati elvárásokat megfogalmazó projekt valósulhatott meg. Ezzel a pályázattal ajtót tudtunk nyitni a gyerekek és a családjaik felé. Reméljük, a jövő évben is sikerül hasonló projektet megvalósítania az egyházkerületnek, amely a Dunántúli Református Egyházkerület Tudományos Gyűjteményének gondozásában zajlik majd számos világi iskolában - összegezte Ballai Veronika.
A projektzáró végén dr. Steinbach József köszönetét és háláját fejezte ki a projektben résztvevőknek és a segítőknek.
 

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!