Sikeres volt a képzőművészek nyári tábora


2012-07-08 16:56:09  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Sikeres volt a képzőművészek nyári tábora főképe
15 alkotó, 46 műve tekinthető meg mától a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ emeleti előterében. A tárlat a tíz napos képzőművészek nyári táborának terméseiből állt össze. Borbély Lajos, a tábor vezetője érdeklődésünkre elmondta, az idei évben is rendkívül népszerű volt a pápai képzőművészek körében az alkotó tábor, melyet már évek óta rendszeresen megszerveznek. A tábor Nagytevelen kezdődött, ahol a művészetbarát alkotók a falu és a természet lenyűgöző szépségeit örökíthették meg, majd a munka a Somogyi József Galériában folytatódott akt ábrázolással, délutánonként pedig a város apró gyöngyszemeinek megörökítésével.
- Az idei évben egy nagyon vegyes csapat vett részt a táborban, mind korban, mind pedig művésziességben. Sokat tanultak egymástól, végig segítették egymást a korrektorokkal együtt. Ez a kiállítás jól reprezentálja a Pápán folyó színvonalas képzőművész munkát. Összefogja a városban és környékén élő művészeket.
A képzőművész tárlatot Nagytevel polgármestere, Herber József nyitotta meg, aki örömét fejezte ki, hogy már három éve néhány napig a község ad otthont a tábornak, s reméli, jövőre is így fog történni.
A kiállítás megnyitóján Mező Lászlóné szavalattal működött közre.
Mészáros Ilona, a tábor egyik rendszeres résztvevője elmondta, hogy már gyermekkora óta foglalkozik a rajzolással és a festészettel.
- A családunkban a bátyám és a nagybátyám is előszeretettel festett. Mivel fodrász a szakmám, ezért az időm nem mindig engedi, hogy alkossak, de a nyári táborba mindig eljövök, ahol nagyon jól érzem magam, s feltöltődök. Elsősorban tájképeket és portrékat festek, de a csendélet is a kedvenceim közé sorolható. Az akt festése nem könnyű, nem sokszor van rá alkalom, de itt mindig adódik rá lehetőség. A korrektorok nagyon sokban segítették a munkánkat, s ezáltal a fejlődésünket is, mivel jó tanácsokkal láttak el bennünket. Régebben olajjal festettem, most már inkább a pasztellt használom, hiszen sokkal gyorsabban szárad. Remélem, a jövő évben is részt vehetek a táborban.
A tárlat augusztus 22-ig tekinthető meg a színházépület nyitvatartási idejében.  

Képek:

Kiállítók:
Borbély Lajos, Borbély Mónika, Csontos Armand, Gerencsér Hajnalka, Horváth Kálmán, Lukács Katalin, Mező Lászlóné, Mészáros Ilona, Marosi Diána, Molnár Lajos, Rumi Olivér, Ughy Miklós és Zeke Miklósné.

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!