Véget ért a képzőművészetisek nyári tábora


2012-07-08 16:48:16  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Véget ért a képzőművészetisek nyári tábora főképe
A Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakközépiskolájának 9. M és 10. M osztályosai nyári képzőművészeti táborban vettek részt az iskola falai között a múlt héten. Az ügyes kezű diákok különböző technikákat alkalmazva festettek és rajzoltak az egy hét során. Kerpel Péter művésztanár, a tábor vezetője, hírportálunk kérdésére elmondta, rendkívül jól sikerült a tábor, melyen összesen 22 tanuló alkotott szebbnél szebb műveket öt pedagógus irányításával.
- Mivel iskolánk művészeti szakközépiskola is, a törvény előírja, hogy kötelező nyári táborban kell részt venniük a tanulóknak. A diákok jelentős és látványos fejlődésen mentek át, hiszen több klasszikus technikát sajátítottak el, ezáltal sok mindent sokkal komolyabban és tudatosabban használnak, mint eddig. Az egy hét során a grafikusok és a festők külön dolgoztak és olyan technikákat alkalmaztak, amelyeket a tanév során előkészítettek. Így készítettünk igényes monotípiát, fametszetet és linómetszetet is. A festők freskókat és szekkót készítettek. A grafikusokat Nikolausz Krisztián, a festést Vámos Sándor tanár és a művészi rajzot pedig Pesei Petra, Boros Zita és Kerpel Péter segítette. Az alkotás mellett jutott idő a szabadidőre is, szerdán Budapestre kirándultunk, ahol a Néprajzi Múzeumot tekintettük meg.
A művésztanár elárulta azt is, hogy jövőre szeretnének számítógépes grafikát is oktatni a diákoknak.
Az idei évben grafikai műhellyé alakítottak egy termet az intézmény második emeletén, ahol kellemes körülmények között tudtak dolgozni a diákok.
A tábor pénteken délután zárult, amikor a tanulók tanúsítványt kaptak az egyhetes részvételről.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!