Lezárult a NATO ügynökségi reformja


2012-07-06 17:25:28  | cikk: mo  | 


Lezárult a NATO ügynökségi reformja főképe
Június 18-án a NATO Észak-atlanti Tanácsa döntést hozott a NATO Támogató Szervezet felállításáról és jóváhagyta annak alapokmányát. Ez volt a végső lépés a NATO ügynökségi reformja során, amely a korábbi NATO Fenntartási és Ellátási Szervezet, NATO Légiszállítást Kezelő Szervezet, NATO Közép-Európai Üzemanyagvezeték Kezelő Szervezet és végrehajtó ügynökségeik funkcióit és szolgáltatásait egy új NATO Támogató Szervezetbe (NSPO) és Ügynökségbe (NSPA) vonta össze 2012. július 1-i hatállyal. Az új vezetési struktúrával összhangban a korábbi, pápai székhellyel működő NATO Légiszállítást Kezelő Ügynökség (NAMA) dolgozói az NSPA integrált részeként felálló NATO Légiszállítást Kezelő Programirodán (NAMPO) belül dolgoznak tovább, szintén Pápán.
Az új NATO-támogatási ügynökség felállítását az új szervezet luxemburgi központjában, Capellenben ünnepelték július 2-án, ma pedig Pápán tartottak ceremóniát a NATO Légiszállítást Kezelő Programiroda megalakulása alkalmából Pápa Bázisrepülőtéren.
A ceremónián magas rangú vendégek és elöljárók előtt mutatták be a szervezet vezetői a komoly és időigényes előkészítő munkát, melynek nyomán július 1-jével felállhatott az új ügynökség. Gunnar Borch, a korábbi szervezet, a NATO Légiszállítást Kezelő Ügynökség vezetője üdvözölte az új programiroda megalakulását. Közölte, a stratégiai légiszállítás történetében ezzel lezárult egy fejezet. A NATO ügynökségi reformja kemény munkát követelt tőlük az elmúlt két évben. Borch úgy fogalmazott, a siker és a hatékonyabb munka érdekében a NATO úgy döntött, egyesíti meglévő ügynökségeit, így július elsejével a NAMA megszűnt.
Az alakuló ceremónián a NAMA zászlaját levonták, helyébe ünnepélyes keretek között az új szervezet, az NSPA lobogóját húzták fel. A rendezvényen a NAMA zászlaját Gunnar Borchnak ajándékozták.
A ceremónián Mike Lyden, az NSPA új vezérigazgatója köszönetét fejezte ki a Nehéz Légiszállító Ezred munkájáért, és abban bízik, hogy az átmenet ugyanolyan zökkenőmentes lesz, mint az ügynökség eddigi munkája. A vezérigazgató úgy fogalmazott, köszönettel tartoznak Magyarországnak és Pápának az elmúlt években nyújtott támogatásért. Hangsúlyozta: a munka és a feladat ugyanaz, a lényeg, hogy a jövőben még összehangoltabban tudjanak működni, céljuk pedig, hogy tovább építsék meglévő képességeiket Pápán, Luxemburgban és Franciaországban is.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!