Változások a hulladékszállítás rendjében


2012-07-06 07:40:37  | cikk: HuHa  | 


Változások a hulladékszállítás rendjében főképe
Mint arról beszámoltunk, a királyszentistváni hulladéklerakóval egyidejűleg a pápai Szabó Dezső utcai hulladékátrakó telep is megkezdte működését július 2-án. A hulladékszállítás rendszerének teljes megváltozása néhány apró olyan változással is jár, ami a lakosságot közvetlenül is érinti – tájékoztatta hírportálunkat Mészáros Csaba, a Közszolg Kft. ügyvezetője.
-A hulladékszállítás és kezelés rendszerének megváltozása főként a közszolgáltató számára jelent változást, néhány apróbb eltérés azonban van az eddigiekben megszokottakhoz képest, ezért kérjük a lakosságot ezek figyelembe vételére – mondta, hozzátéve – tekintve, hogy az új rendszer még csak néhány napja működik, a járatszervezések az első hetek tapasztalatai alapján még változhatnak.
-A családi házas területeken, az egyedi hulladékgyűjtő edénnyel rendelkező ügyfeleink figyelmét szeretnénk felhívni arra, hogy a kukákat a szállítási napon reggel 6 óráig helyezzék ki az ingatlanjuk elé. Ez nem újdonság, hiszen a jogszabályok eddig is világosan tartalmazták, hogy a hulladékgyűjtő edényeket a szállítási napon reggel 6 óráig kell kihelyezni. Korábban azonban mégis előfordult, hogy aki később rakta ki a kukáját a ház elé, az telefonon jelezte és a gyűjtőautó visszament érte. Ez azonban az új rendszerben nem lehetséges a rendkívül szoros járatszervezés miatt – hangsúlyozta Mészáros Csaba. A rendelet egyébként lehetővé teszi, hogy a szállítási napot megelőző délutántól kirakják a lakosok a gyűjtőedényeket az ingatlanjuk elé, így el lehet kerülni a hajnali kukahúzkodást. Arra a kérdésre, hogy ezáltal nem válnak-e kukadöntögetők és turkálók áldozatává a gyűjtőedények, az ügyvezető elmondta, eddig is sokan kirakták előző este a kukákat és nem volt jellemző az ilyen típusú garázdaság.
A lakótelepi konténerek begyűjtésében a járatokat kissé át kellett szervezni az új rendszer miatt, ezért néhány helyen változik a konténercsere napja.
-Türelmet kérünk a lakótelepen élőktől, hiszen ez az első hét az új rendszerben és most zajlik az új szállítási rend összehangolása, azonban hamarosan kialakul a konténerek begyűjtésének végleges rendje – fogalmazott az ügyvezető.
Az új hulladékszállítási és kezelési rendszer beindulása a közületeknél, intézményeknél is okozott változást a szállítás rendjében, az érintetteket levélben értesítették az új járatszervezésről. A szolgáltató kérése az, hogy ahol ez az üzemszervezés miatt nem megfelelő, jelezzék a problémát.
Az ügyvezető tájékoztatott arról is, hogy a Szabó Dezső utcai telephely üzembe helyezésével a közszolgáltató továbbra is biztosítja a lakosság számára – éppúgy, mint a Téglagyári úti telep működése idején -, hogy saját járművel szállítson be hulladékot az átrakóba, díjfizetés ellenében. Az egyénileg leadott hulladékok között továbbra sem lehetnek veszélyes hulladékok, elektromos hulladékok, autógumik, mert ezek átvételére a szolgáltatónak nincs engedélye. A közeljövőben azonban kialakítanak egy hulladékudvart a telephelyen, ahol már ezeket a hulladéktípusokat is tudják fogadni. Az európai uniós támogatással megépítendő hulladékudvar várhatóan a jövő év elején kezdi meg működését.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!