Márványburkolatot kap az Anna templom szentélye


2012-07-05 17:14:55  | cikk: mo  | 


Márványburkolatot kap az Anna templom szentélye főképe
Végéhez közeledik az Anna templom felújítása. A kivitelezők július 10-ig befejezik az első ütemben meghatározott munkákat: a falak és a sekrestye festése elkészült, az állványzatot lebontották a szakemberek – adott tájékoztatást Salgó Ferenc kanonok, plébános. A munka jó ütemben halad, a templom szentelését azonban a tervezettnél később tartják – derült ki a tájékoztatóból –, mivel a szentély felújítására igényesebb megoldást talált az egyházi testület. Salgó Ferenc elmondta, a korábbi tervek szerint egyszerűbb melegburkolatot használtak volna a szentélyhez, de mivel az ablakok nem igényeltek költségesebb felújítást, így a szentély méltóbb és tartósabb anyagból, süttői márványból készülhet el. Éppen ezért azonban a megújult templom felszentelését a tervezettnél két héttel későbbre halasztották, így az ünnepi szentmisét augusztus 12-én, reggel 9 órakor tartják, melyen dr. Mail József apát, plébános áldja meg a templomot. Az ünnepségen a Szent Anna templom búcsújának hagyományos programelemei várják a híveket, a jubiláló házaspárok megáldásával és az emlékplakettek átadásával. Az idei évben a Szent Anna emlékplakett odaítélésére 12 személyre tettek javaslatot, közülük hárman vehetik át a kitüntetést a plébánia életében végzett tevékenységükért – tudtuk meg Salgó Ferenctől. Szent Anna napja július 26-án van, melyet két misével ünnepelnek a hívek, reggel hétkor és este fél hétkor. A plébános elmondta, bár a szentély még nem készül el, lassan minden a helyére kerül, így a közeli vasárnapok szentmiséit már az Anna templomban tarthatják.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, az Anna templom teljes felújításának költsége 15 millió forint. Az összeg kétharmad részét a hívek adományából fedezi a plébánia, további két millió forintot Pápa Város Önkormányzata, illetve dr. Áldozó Tamás a polgármesteri keretből, a fennmaradó 3 millió forintot pedig az egyházmegye biztosított a munka finanszírozására.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!