A Weöres is Ökoiskola lett


2012-07-04 18:53:30  | cikk: Babos Petra  | 


A Weöres is Ökoiskola lett főképe
A Nemzeti Erőforrás Minisztérium és a Vidékfejlesztési Minisztérium megbízásából az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet nyílt pályázatot hirdetett nevelési-oktatási intézmények számára "Ökoiskola" cím elnyerésére, melyen sikeresen szerepelt városunk három oktatási intézménye is, többek között a Weöres Sándor Általános Iskola. A címet az intézmény 2015-ig birtokolhatja. Pulay Róbertné, a program koordinátora érdeklődésünkre elmondta, a Weöres iskola mindig is nagy hangsúlyt helyezett a tanulók környezettudatos nevelésére, az energiatakarékosságra, a környezetvédelemre és a tisztaságra egyaránt.
- Rengeteg olyan programban részt veszünk a tanév során, amely a környezetvédelemmel kapcsolatos, valamint erdei iskolát is szervezünk és közterületet fogadtunk örökbe. Úgy gondoltuk, hogy pályázunk az Ökoiskola címre. A 2011-2012-es tanév során megalakítottuk a Zöld Bajnokok csapatot, de számos olyan rendezvényt szerveztünk, amelyek az egyes világnapokhoz kötődtek, mint például a víz, az egészség vagy a föld napja.
Az Ökoiskola cím elnyerésénél több kritériumnak is meg kellett felelni, amelyek közül az iskola választhatott.
Az iskolában működik egy ökoiskola csoport is, akik a feladatokat koordinálják.
Az intézmény a jövőben is szorgalmasan folytatja a már megkezdett programjait, hogy később pályázhasson az örökös Ökoiskola címre.
- A környezettudatosság jegyében a jövőben a szülőkkel szeretnénk még szorosabbra fűzni a kapcsolatot. Ennek keretein belül a szülőkkel közösen dolgoztunk az iskola szépítésén a nyár elején. Festettünk a folyosókon, és az udvaron kertészkedtünk. Vállaltuk még, hogy rendezünk egy ökoiskolás napot, melyre a környék összes olyan iskoláját meghívnánk, akik ökoiskolák. Reméljük, sok közös programot tudunk majd szervezni - tette hozzá a projekt vezetője.
Végül Pulay Róbertné hozzáfűzte, az iskola azon dolgozik, hogy a diákoknak fontos legyen a környezetük tisztasága, szépsége. Szeretnék, ha ők is így nevelnék majd gyerekeiket, unokáikat.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!