Látványosan növekszik a Fő tér burkolt felülete


2012-07-04 18:48:09  | cikk: HuHa  | fotó: Babos Petra  | 


Látványosan növekszik a Fő tér burkolt felülete főképe
Tavasszal a Plébániasoron kezdték meg a kivitelezők a Fő tér új burkolatának lerakását, most pedig a templom nyugati oldalán folyik a munka. Az építők két hete kezdték meg a burkolást, s mostanra már látványos felületeket borítanak a gránitlapok. Az alap elkészítését követően először az úgynevezett rasztercsíkokat rakták le apró gránitkövekből, ezek a sávok törik meg s teszik mozgalmassá a különböző méretű lapokkal burkolt hatalmas felületeket. A jelenlegi építési ütemben – őszig - a Korvin utca vonalától a Gróf útig terjedő szakaszon dolgoznak az építők. A kivitelezés előrehaladásáról Vörös Lászlót, a Boroszlán Zrt. vezérigazgatóját kérdeztük. -A Korvin utca felől indultunk a burkolással és haladunk a Gróf út felé. Az alépítményt murvából készítjük mintegy 10-15 cm-es rétegben, efölé kerül a teherviselő betonréteg, amire felhordjuk a kavicságyazatot. Ebbe az ágyazatba rakjuk a gránitlap burkolatot. Az elválasztó raszterek már jól láthatók a Korvin utca felőli oldalon, ezek között zajlik most a burkolólapok elhelyezése – mondta el a vezérigazgató. Az építés alá vont területen különböző alakzatú, a tér síkjából kiemelkedő, szegélykővel határolt felületek látszanak – ezek a zöld szigetek helyét jelölik. Vörös László elmondta, a nagy zöldfelületek egyrészt körbeveszik a templomot, másrészt a Fő teret körülvevő épületek előtti területet díszítik majd. A mostani építési területen már két ilyen zöld sziget alakja is látszik. -A zöldfelületek mérete az adott terület nagyságától függően változik. Ezek mellé kiülőpadokat építünk, aminek a betonalapjai már néhány helyen elkészültek. Az alapra kerül majd a gránitlap burkolat és az ülőfelületet képező faburkolat. Az építés ezen szakaszában a Korvin utcától a Szent István útig az új út is elkészül a volt Kazamatáig, ezt majd a belső burkolati szakaszok után építik meg, végül pedig az út melletti járdát is megújítják. Amikor pedig ez a része elkészül a munkálatoknak, a kivitelezők ráfordulnak a Gróf útra, ahol a Fenyvesi villáig tart majd az építkezés. A forgalom ezek után, vagyis a tér nyugati és északi részének kivitelezése után indulhat meg a jelenlegi építési területen. -A mostani munkákat az időjárás már kevésbé tudja befolyásolni, bár nyilván a rendkívüli meleg és az eső némileg hátráltathatja az előrehaladást. A jelenlegi tervek szerint a térnek ez a része október végére elkészül – tájékoztatott a kivitelező cég vezetője. A Fő tér nyugati és északi oldalának elkészülése 70 százalékos készültséget jelent majd a teljes beruházás viszonylatában.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!