Rendőrkézen a „STOP” tábla kidöntői


2012-07-04 07:39:08  | cikk:  | 


A pápai körzeti megbízottak elfogták azt a két pápai fiatalt, akik két hónappal ezelőtt kidöntötték Pápán a Kard utca és a Korvin utca kereszteződésében álló közlekedési jelzőtáblát.

Április 21-én, a kora reggeli órában járőrszolgálatot ellátó rendőrök fedezték fel, hogy az Aréna nevű szórakozó hely melletti „Állj! Elsőbbség adás kötelező", valamint "Kötelező haladási irány balra" jelző tábla a földön hever, mert a tartó oszlopot valaki kidöntötte. Az ismeretlen elkövető ellen közúti közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt nyomozás indult. A felderítő munka során Bálint Balázs r. törzszászlós, Czere Zoltán r. főtörzsőrmester és Kovács Péter r. törzsőrmester körzeti megbízottak látókörébe két fiatal került, akik megalapozottan gyanúsíthatók a bűncselekmény elkövetésével. A 18 éves fiúkat elfogták, majd a Pápai Rendőrkapitányságon kihallgatták. Mindketten beismerő vallomást tettek. Elmondták, hogy barátaik társaságában a Kard utca és a Korvin utca kereszteződésében beszélgettek, és eközben először egyikük majd másikuk is a jelzőtábla oszlopának támaszkodott, aminek következtében az a földre dőlt.

A fiatalok arra hivatkoztak, hogy tettük nem volt szándékos, ám a törvény a közúti közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény gondatlan elkövetését is büntetni rendeli.

Képek:

nincsenek képek