Sikeres szezonon van túl a Pápai Motax Autó KC


2012-07-02 18:49:34  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Sikeres szezonon van túl a Pápai Motax Autó KC főképe
A 2010/2011-es NB I/B-s kosárlabda bajnokság nyugati csoportjában az ötödik helyet szerezte meg az akkor még Vajda József vezette pápai legénység. Hiába maradt bent simán a csapat, anyagi és egyéb problémák miatt kénytelen volt visszalépni, így a 2011/2012-es bajnokságot az NB II-ben kezdte meg Vajda Balázs együttese. Ez annyiból jó döntésnek bizonyult, hogy az utánpótlás bajnokság tehetséges pápai fiataljai a felnőtt osztályban versenykörülmények között edződhettek, fejlődhettek, és szerezhettek még több tapasztalatot. A Pápai Motax Autó KC nem tűzött ki különösebb célt maga elé, annál is inkább, mivel tíz éve nem szerepeltek ebben az osztályban, így a mezőnyt sem ismerték. Egy felkészülési tornát követően Oroszlányban azonban mindjárt az első meccsen 72-58-as nem várt vereséget szenvedtek, ennek ellenére a vezetőség bízott abban, hogy rájátszást érő helyet sikerül elcsípni.
- A fiaskót követően 16 meccses győzelmi szériát produkáltunk, ami minket is meglepett – emlékezett vissza Vajda Balázs vezetőedző. A remek széria kapcsán azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy a 12 csapatos pontvadászat első két helyének valamelyikét megszerezzük. 22 megvívott találkozót követően ez sikerült is, hiszen a Szombathelyi ESE mögött a második pozíciót szereztük meg. Ezt követte a keresztbejátszás, melynek tétje a négyes döntőbe való kerülés volt. A nagyon jó erőkből álló Közgázzal oda-visszavágós rendszerben mérkőztünk meg, itthon 86-89-re, Budapesten 101-89 arányban maradtunk alul, de nem vagyunk csalódottak, véleményem szerint túl is teljesítettük az elvárásokat. A Közgáz egyébként a négyes döntőben a második helyen végzett egy kosárral lemaradva az első helytől.
Vajda Balázs kiemelte, büszkék az U-23-as és U-16-os együttesekre, akik a megyei pontvadászatban a második helyet szerezték meg. Az alakulatok az elkövetkezendő heteket pihenéssel töltik, a felkészülés augusztusban indul, ami nem ígérkezik könnyűnek, hiszen tanulmányaik miatt több meghatározó játékos is másik városba költözik.


Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!