Karate: Sinkó Attila ezüstérme Bécsben


2012-07-02 16:54:23  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Karate: Sinkó Attila ezüstérme Bécsben főképe
Tíz ország számos szervezetéből 250 induló vett részt az Austria Open Kyokushin Karate Nyílt Nemzetközi versenyen. A Bécsben rendezett nemzetközi mezőnyben Veszprém megyét a pápai Griff KSE színeiben Sinkó Attila képviselte. A rutinos versenyző eredményesen tudott pástra lépni, hiszen a +90 kategóriában a tekintélyes második helyet szerezte meg a négy danos sensei Fris Ferenc mögött. Sinkó már a döntőbe jutásért is kemény küzdelmeket vívott, de hosszútávú fizikális és mentálisan felkészülésének köszönhetően svéd és lengyel riválisát is le tudta győzni. Sinkó Attila elmondta, nem csalódott az elveszített döntő miatt, ám kis szerencsével a legfényesebb érem is a nyakába kerülhetett volna.
- A senior (35 év fölöttiek) súlycsoport nélküli(!) kategóriájában hat harcos indult svéd, német, lengyel, magyar színekben. Sajnos ellenfelem a mérkőzés elején úgy ágyékon rúgott – amiért egyébként meg is intették - hogy az döntően befolyásolta a meccs későbbi alakulását. A szabálytalanság miatt technikailag nem tudtam kibontakozni és erőnlétileg sem voltam a topon. Két alkalommal engem is figyelmeztettek szabálytalan ruhafogás miatt, végül a hosszabbítás két percében pontozással ellenfelemet hozták ki győztesnek.
Sinkó Attila hozzátette, a verseny nagyon jól szervezett volt, a sportág kiváló képviselői emelték a rendezvény színvonalát, köztük Shihan Furkó Kálmán a Magyar Kyokushin sportág egyik alapítója, és Lengyelországból az öt danos Shihan Wieslaw Gwizd. A szintén pápai, egykori Griff KSE versenyző Popovics Tamás a Victory Martfűi Kyokushin Karate Klub versenyzője -80 kilogrammos kategóriában ugyancsak második helyre küzdötte fel magát.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!