Kész a színpad a Március 15. téren a délután kezdődő jubileumi ceremóniára


2012-06-29 12:12:59  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Kész a színpad a Március 15. téren a délután kezdődő jubileumi ceremóniára   főképe
75 éves a pápai katonai repülés. Ez alkalomból háromnapos ünnepségsorozat kezdődik ma városunkban. Az előkészületek reggel óta zajlanak a Március 15. téren a délutáni jubileumi ceremóniára. A téren a parkolókat kordonokkal vették körül, a virágágyásokat és a közterületeket pedig már kitisztították a Városgondnokság emberei. Az utakat kora délután zárják le a forgalom elől. 

- Az egész Március 15. tér le lesz zárva a forgalom elől, délután 15.30-tól 18.30-ig a Böröczky domb és a Szalmavári út között nem lehet majd közlekedni. A forgalmat a rendőrség és a közterület-felügyelet fogja irányítani - tudtuk meg Buics Lajostól, a Városgondnokság kommunális csoportvezetőjétől. Soproniné Szabó Éva zászlós, protokoll altiszt kérdésünkre elmondta, az út lezárására délután a látványos katonai parádé miatt van szükség, ugyanis a teljes pápai alakulat felsorakozik a csapatzászlóval és a Pápa Város Önkormányzata által adományozott alakulatzászlóval az ünnepségen. Emellett 75 fős díszszakasz tiszteleg a téren a 75 éves pápai katonai repülés emlékére.
15.45-től Toborzó zenével várja az érdeklődőket a Légierő Zenekara. A 16 órakor kezdődő megnyitó ünnepségen dr. Áldozó Tamás polgármester és Magasy Zsolt alezredes, az MH Pápa Bázisreptér megbízott parancsnoka mond köszöntőt. A köszöntőket követően a Honvéd Együttes néptánc előadása, majd a Légierő Zenekar Big Band koncertje zárja a megnyitó ünnepséget.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!