Módosította az SZMSZ-t az Örmény Nemzetiségi Önkormányzat


2012-06-28 18:11:21  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Módosította az SZMSZ-t az Örmény Nemzetiségi Önkormányzat  főképe
A nyári szünet előtt utoljára ülésezett ma délután Keller Ludmilla elnök vezetésével a Pápai Örmény Nemzetiségi Önkormányzat. Az első napirendi pontban a PÖNÖ Szervezeti és Működési Szabályzatának módosításának szükségességéről tájékoztatta a képviselőket dr. Nagy Krisztina aljegyző. A nemzetiségi önkormányzatoknak június 1-ig kellett együttműködési megállapodást kötniük Pápa Város Önkormányzatával.
- Az nemzetiségek jogairól szóló törvény előírja, hogy a megállapodásban meghatározott működési feltételeket még egy helyen, az SZMSZ-ben is rögzíteni kell, illetve el kell fogadnia a nemzetiségi kisebbségi önkormányzatoknak. A megállapodás innentől az SZMSZ 2. számú mellékletét fogja képezi. Ezen kívül annyi módosítás van még a Szervezeti és Működési Szabályzatban, hogy időközben megnyílt a nemzetiségi önkormányzat önálló pénzforgalmi számlája, melyet rögzítettünk az SZMSZ-ben is.
A törvényi kötelezettségének eleget téve a PÖNÖ ellenszavazat nélkül módosította az SZMSZ-t. A második napirendi pontban a vegyes ügyek következtek. Keller Ludmilla tájékoztatatta képviselőtársait a nemzetiségi önkormányzat két pályázatának sorsáról.
- A Wekerle Sándor Alapkezelőhöz két pályázatot adtunk be, és mindegyiket érvényesnek nyilvánították és mind a kettő nyert százötven ezer forintot. Mind a Megemlékezés az örmény népirtás áldozatairól című, mind a Megemlékezés az Örmény Köztársaság kikiáltásának évfordulójáról című projektet százötven ezer forinttal támogatja a közalapítvány.
A testület a határozatot ellenszavazat nélkül elfogadta. Holnap délelőtt a német és a cigány nemzetiségi önkormányzat ülésezik a Polgármesteri Hivatal tárgyalójában, mindkét ülésen a Szervezeti és Működési Szabályzat módosítása lesz a fő téma.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!