Új udvari játékokkal gazdagodott a Fenyveserdő Bölcsőde


2012-06-27 19:54:24  | cikk: HuHa  | 


Új udvari játékokkal gazdagodott a Fenyveserdő Bölcsőde főképe
Három új kültéri fajátékot vehettek ma birtokba a Fenyveserdő Bölcsőde apróságai, a játékokhoz pedig jelképes avató ünnepséget is szervezetek a gondozónők, hiszen ma délelőtt különleges játékprogram várta a közel hetven kisgyermeket. A játékok fából készültek, megvásárlásukat pedig a bölcsődéhez eljuttatott adományok tették lehetővé. Berkes Bélánétól, az intézmény vezetőjétől megtudtuk, a Teuton Lovagrend rendszeresen támogatja a bölcsődét, s a most beszerzett fa lovasszekér és rönkvonat az ő pénzbeli támogatásuknak köszönhető, a két pótkocsis traktort pedig úgy tudták megvásárolni, hogy a tavalyi Vajda Lakótelepi Napokon befolyt pénzt kiegészítették. A három játék értéke megközelíti a félmillió forintot, de a bölcsőde ragaszkodott a fa játékokhoz.
-A fa játékok nagyon drágák, így sokáig kerestük a legkedvezőbb ajánlatokat, de fontosnak tartottuk, hogy az új udvari játékok fából legyenek. Igaz, ezek karbantartása költségesebb, mint a műanyagoké, de azt gondoljuk, valahol itt, ezzel kell elkezdeni a környezettudatos nevelést – indokolta választásukat a bölcsőde vezetője.
Az új játékokat reggel helyezték el a bölcsi zöld pázsitján, így a gyerekeknek igazi meglepetést szereztek vele. A gondozónők az egész udvart feldíszítették, a délelőtti napsütésben vidáman lobogtak a színes lufik és szalagok az épület és a játékok körül. Hivatalos ceremóniát ugyan nem szerveztek az átadásra, a kicsiket azonban különleges játékos délelőttel várták.
-Nálunk mindig a játéké és a gyerekeké a főszerep, de a mai délelőtt színesebb, érdekesebb, mint máskor, igazi nyárköszöntő délelőttöt szerveztünk a kicsiknek – mondta el Berkes Béláné. Az udvaron felfújták az ugrálóvárat, előkerültek a színes buborékfújók, az új kisvonathoz vasutas sapkákat is szereztek a bölcsőde dolgozói, a traktorhoz odakészítették a műanyag kapákat, lapátokat is és helyben készítették a vattacukrot. A színes forgatagot M. Varga Veronika, a Pápai Musical Stúdió vezetője tette teljessé, aki vidám gyermekdalokkal szórakoztatta az apróságokat.
Az intézményben egyébként közel száz gyermeket gondoznak és még a nyári időszakban is csaknem hetven kicsi tölti napjait a bölcsődében. Ma délelőtt – elsőként - ők örülhettek az újdonságoknak.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!