Testületi ülés a Jobbik szemével


2012-06-26 18:59:35  | cikk: Tóth Tamara  | 


Sajtótájékoztatón indokolta meg ma délután Erőss Bulcsú, a Jobbik Magyarországért Mozgalom pápai önkormányzati képviselője, miért nem támogatta a költségvetési rendelet módosítását.
- A mai egyébként rekordgyorsaságú testületi ülésen, mely mindössze 11 percig tartott, az egyetlen napirendi pont a 2012. évi költségvetési rendelet módosítása volt. Az anyag zárt részében a Pápa 2027 elnevezésű kötvényről döntött a képviselőtestület. Jó párszor már a Jobbik Magyarországért Mozgalom képviselőjeként kifejeztem azt az aggodalmamat, hogy a mai bizonytalan gazdasági helyzetben, amikor nagyvállalatoknak is igen nehéz az elkövetkező évekre, évtizedekre előre tervezni, nem lehet kitenni a várost újabb és újabb hitelfelvételeknek - kezdte a tájékoztatót a politikus.
Az árfolyam ingadozás, az euro-övezet válsága és magának az Európai Uniónak a működésképtelenség szélére való sodródása bármikor olyan helyzetet teremthet, ahonnan nincs kiút és veszélybe sodródhat a város működése is - véli a képviselő, ezért így indokolta meg döntését:
- Nem látok, és nem láttunk olyan mértékű megnyugtató biztosítékot, amely okán tiszta szívből támogathatnám a Pápa 2027-es kötvényt és annak kibocsátását, ezért az újabb hitelfelvételt a Jobbik képviselőjeként a mai ülésen sem támogattam. Természetesen ezzel együtt a költségvetési rendelet módosítását is el kellett utasítanom, hiszen annak egyik része pontosan erről a Pápa 2027 elnevezésű kötvényről szól - fogalmazott Erőss Bulcsú.
A vegyes ügyekben távirati stílusban tárgyalt a képviselőtestület a Magyar Állam tulajdonában lévő helyőrségi klub, ismertebb nevén a HEMO önkormányzati tulajdonba kerüléséről. Az önkormányzati képviselő hangsúlyozta, a Jobbik és a testület többsége is támogatta ezt a döntést.
- A zárt anyag egyik részét egy belvárosi ingatlan eladása is képezte, valamint a vegyes ügyekben szó volt még az Egyesített Szociális Intézmények és az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola alapító okiratainak módosításáról is. Gyakorlatilag ez volt a mai testületi ülés rövid kivonata - mondta a képviselő, majd megismételte a tegnap reggeli sajtótájékoztatón elhangzottakat az NFA győztes pályázóinak értékeléséről, és a földkérdés ügyének felülbírálatáról.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!