Elkezdődött a Kárpát-medencei Összmagyar Diákbajnokság pápai elődöntője


2012-06-26 18:04:32  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Elkezdődött a Kárpát-medencei Összmagyar Diákbajnokság pápai elődöntője főképe
Harmadik alkalommal ad otthont Pápa városa a Kárpát-medencei Összmagyar Nemzeti Diákbajnokság elődöntőjének. Az Aranycsapat Alapítvány által szervezett tornát idén már kilencedik alkalommal rendezik meg, az általános iskolás csapatok közül Lendva (Muravidék), Ekel (Felvidék), Nádszeg (Felvidék), Szentpéter (Felvidék), Tóthfalu (Délvidék), Székelykeve (Délvidék) Várgesztesen, Beregsom (Kárpátalja), Rimaszombat (Felvidék), Nyárádszereda (Erdély), Székelyudvarhely (Erdély), Magyarcsernye (Délvidék) pedig Miskolcon mérkőzik meg egymással. A középiskolások mezőnye Pápa mellett Jászberényben zajlik, ahol Kolozsvár (Erdély), Nyárádszereda (Erdély), Borsi (Felvidék), Rimaszombat (Felvidék) és Ada (Délvidék) játszik körmérkőzéses tornát. Pápán a PGSZKI pályáján Székelyudvarhely (Erdély), Dunaszerdahely (Felvidék), Zenta (Délvidék), Nagybecskerek (Délvidék) dönti el egymás között az első hely sorsát, a győztes együttes a vasárnapi budapesti döntőbe jut. A bajnokság utolsó napján pedig a Pápai Egyesített Labdarúgó Club barátságos találkozón méri össze erejét a négy együttes legjobbjaiból álló válogatottal.
Az 1993. január 1-je után született fiatalokból álló csapatok hétfőn késő délután érkeztek meg Pápára, ahol a vacsorát követően ökumenikus istentiszteleten vettek részt a Szent József kápolnában. A játékosokat és kísérőiket Rádi Róbert kabinetvezető köszöntötte, aki elmondta, Pápa mára hagyományos helyszínné vált az elődöntők megrendezésekor, a labdarúgás mellett igyekeznek minél több kulturális és egyéb szórakozási lehetőségeket biztosítani a résztvevőknek, ellátogatnak a Várkertfürdőbe, az Esterházy-kastélyba, és a Kékfestő Múzeumot is szeretnék megmutatni a vendégeiknek. A torna ma 10 órakor a Zenta – Dunaszerdahely összecsapással indult, melyet 3-0-s félidő után 8-0 arányban a felvidékiek nyertek meg. A dunaszerdahelyiek gyors, sokpasszos játékuknak és remek helyzetkihasználásuknak köszönhetik a nagyarányú sikert, mellyel a csapat edzője, Zsákovics Tibor is meg volt elégedve.
- Két évvel ezelőtt is sikerült bejutnunk a döntőbe, idén is ez a célunk. A többi csapatot nem ismerjük, de az biztos, hogy mindenki eltérő stílusú focit játszik, megteszünk minden tőlünk telhetőt. Kezdésnek jó volt a mai mérkőzés, nem volt egy súlycsoportban a két csapat, jobban domináltunk, a játék minden elemében felülmúltuk őket. Gratulálok a csapatomnak, csak így tovább!

Zenta – Dunaszerdahely 0-8 (Gsz.: Kétti Árpád, Varga Gergő, Zsákovics Tibor, Bódis Patrik, Zvoncsár Patrik 2, Czibor Dávid 2)

A másik találkozót az eredeti 10 órás időponthoz képest szervezési problémák miatt csak délután 15 órától tudták lejátszani. 1-1-es félidőt követően sokáig úgy tűnt, megosztoznak a pontokon a csapatok, a lefújás előtt nem sokkal azonban két szép támadásból a szerbek eldöntötték a három pont sorsát.

Nagybecskerek – Székelyudvarhely 4-2 (Gsz.: Berbakov Dániel 2, Rice Richárd, Mák Norbert ill. Hajtó László, Szilamér Péter)

Holnap 10 órakor Zenta – Nagybecskerek, 12 órától Dunaszerdahely – Székelyudvarhely találkozókat rendeznek, a helyszín a PGSZKI pályája.

A torna állása:
1. Dunaszerdahely
2. Nagybecskerek
3. Székelyudvarhely
4. Zenta

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!