Triatlon: Négy pápai érem a diákolimpia országos döntőjében


2012-06-23 12:59:36  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: kertesza.freeiz.com  | 


Triatlon: Négy pápai érem a diákolimpia országos döntőjében főképe
Tolna megye kedvelt üdülőfalujában, Fadd-Domboriban rendezték a triatlon diákolimpia országos döntőjét, június 17-én. A technikai okok miatt eredetileg későbbi időpontban, Bajára tervezett versenyt bravúrosan rövid idő alatt szervezte meg a Magyar Triatlon Szövetség a helybéli triatlonosok segítségével. Az országos diákolimpián hat korcsoportban mintegy 500 diák vett részt, ahol külön értékelték a triatlon sportágban érvényes versenyengedéllyel nem rendelkező diákokat (B kategória) a rendszeresen triatlonozóktól (A kategória). Az előbbiekre való tekintettel a triatlon versenyszabályban rögzítetthez képest rövidebb távon kellett helyt állniuk az indulóknak. A szervezőbizottság különös figyelmet fordított a biztonságra, ezért az úszás résztávot minden korcsoportnak a kis strand homokos talajú, biztonságos vízmélységű területén jelölték ki, ahol bármikor megállhatott verseny közben az esetleg bizonytalan úszó. A pici csemetéjükért aggódó szülőket pedig Óceán Könnyűbúvár SE speciális búvármentők látványa nyugtatta meg, akik motorcsónakjukban felügyelték a versenyt. A hét elején még azért lehetett izgulni, hogy vajon hány fokos lesz a Duna-holtág kajak-kenu pálya vize, de a hétvégén már inkább a kánikulai melegtől kellett tartani. A pápai versenyzők sikeresen teljesítették a távokat, hiszen Kertész Réka (Pápai Gazdasági Szakképző Iskola) és Kertész Dávid (Türr István Gimnázium) aranyérmet szereztek, míg Nagy Rebeka és Nagy Zsófia (Szent István Római Katolikus Általános Iskola) ezüstérmesként állhattak fel a dobogóra B kategóriában – tájékoztatta honlapunkat Kertész Attila.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!