Akinek mindene a zene - Szilágyi Linda csellista koncertje a Bartókban


2012-06-21 22:14:31  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Akinek mindene a zene - Szilágyi Linda csellista koncertje a Bartókban főképe
Ismét egy csodálatos hangversenynek adott otthont a Bartók Béla Zeneiskola, hiszen az egyik volt növendékük, Szilágyi Linda csellista felvételi vizsgájának főpróbáját tartotta az intézmény dísztermében ma délután. Szilágyi Linda 1992-ben, Pápán született. Általános iskolai tanulmányait a Szent István Római Katolikus Általános Iskolában kezdte, majd az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskolában folytatta. Középiskolába már a győri Richter János Zeneművészeti Szakközépiskolába, a konzervatóriumba járt. 13 éve csellózik: járt zeneoviba, majd a csellózást a pápai Bartók Béla Zeneiskolában kezdte, Mészárosné Farkas Katalin biztatására.
- A családomban senki nem zenélt, nem játszott hangszeren. Amikor először jártam cselló koncerten, rögtön megfogott és úgy éreztem, nekem ezt kell csinálnom. Számomra a zene nagyon fontos. A cselló hasonlít legjobban az emberi hangra. Rengeteg érzelmet ki lehet vele fejezni, hangterjedelmét tekintve a legnagyobb és sokféle szituációban megállja a helyét - mondta Szilágyi Linda.
- Június 26-án Pécsett, június 30-án Debrecenben, július 5-én pedig Győrött felvételizek a Zeneakadémiára. Remélem, sikeres felvételi vizsgát teszek, hiszen nagyon szeretnék a csellózással foglalkozni. A „Konzi zenekarnak” szólamvezetője voltam éveken keresztül, sokat jártunk külföldre turnézni nyaranta, például Svájcba, Németországba és Ausztriába. Tagja vagyok a pápai KELLA Quintettnek is. A jövőben szeretnék majd kicsiket tanítani. A zenében a legfontosabb, hogy összehozza az embereket, és az, hogy a zene tanít is, az egyik legjobb tanító - tette hozzá a csellista.
Linda elárulta még, hogy a zene mellett másik nagy hobbija az olvasás.
Az est során felcsendült Popper: Hohe Schule 10. Etűd, Bach: d-moll Allemande, Locatelli: D-dúr Szonáta, Bach: d-moll Sarabande és Elgar: e-moll csellóverseny is.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!