Atlétika: Marton Viktória országos bajnok, Kiss Gergő helytállt Szlovéniában


2012-06-21 13:41:15  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Atlétika: Marton Viktória országos bajnok, Kiss Gergő helytállt Szlovéniában főképe
Idén Szlovéniában rendezték az U-20-as válogatott viadalt, melyen Kiss Gergőnek köszönhetően pápai atlétának is szoríthattunk. A magyar női és férfi U20-as válogatott Slovenj Gradec városában mérte össze tudását a hasonló korú cseh, horvát és szlovén atlétákkal. A masz.hu beszámolója szerint az országonként közel 70 fős női és férfi csapatok több versenyszámban kiélezett és magas színvonalú küzdelemben döntötték el a helyezések sorsát. A verseny napjára pedig az „alpokaljai” kisvárosba megérkezett a Medárd napi (másnapi) eső is. Így sajnos délelőtt még kicsi esőben, de többnyire szélcsendben - délután viszont folyamatosan hulló esőben és alig 10 fokban kellett teljesíteni. Kiss Gergő országos bajnoki címét követően kapott meghívást a legjobbak közé, Gergő a két évvel idősebbek mezőnyében jól teljesített, bár edzője, Kis Károly szerint jobb eredményt is elérhetett volna.
- 800 méteren nyolc induló között Gergő 1:58,29-es idővel a negyedik helyet szerezte meg, a helyezéssel elégedettek vagyunk, az időeredménnyel nem – mondta Kis Károly, a PSE edzője. Bátrabban kellett volna futni, hiszen az első körben senki nem vállalta fel a vezetést, a második kör már erősebb volt, aki a gyorsításnál előbb reagált, az győzött. Amennyiben Gergő egyéni csúcsot futott volna, két másodperccel megnyerte volna a versenyt, ez a verseny így sült el.
Kiss Gergő mellett újabb országos diákolimpia bajnokkal büszkélkedhet a Pápai SE, hiszen a Weöres iskola tanulója, Marton Viktória 600 méteren új országos diákolimpia csúcsot futva (1:40,11) utasított mindenkit maga mögé. Viktória megyei győztesként a legjobb időeredménnyel kvalifikálta magát az országos fináléba, jó formában, az edzői utasításokat betartva versenyzett, így nem csoda, hogy 10 méteres előnnyel ért be a célba.
- Korábban nem sportoltam, tavaly nyáron kaptam kedvet az atlétikához – emlékezett vissza az új országos bajnok. Megtetszett a futás, és azt mondták van tehetségem is hozzá, szóval belevágtam. A verseny előtt nagyon féltem, nem hittem abban, hogy sikerülhet, de szerencsére az edzői tanácsoknak köszönhetően elsőként értem be. A jövőben szeretnék még keményebben edzeni és minél komolyabb szintre eljutni.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!