600 ezer forintot biztosít Borsosgyőr a falunapi programjaira


2012-06-20 21:21:31  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


600 ezer forintot biztosít Borsosgyőr a falunapi programjaira főképe
A Borsosgyőri Városrész Önkormányzatának Testülete a falunapi programokra 600 ezer forintot biztosít. Többek között erről szavaztak ma a településrészi önkormányzati képviselők. Sok falubeli volt kíváncsi a művelődési ház nagytermébe összehívott ülésre, melyen három beszámolóról és Borsosgyőri Városrész Önkormányzata 2012. évi költségvetési előirányzatának felhasználásáról döntöttek a képviselők.
Elsőként Venczel Csaba intézményvezető tartalmas beszámolóját hallhatták a jelenlévők a Tarczy Lajos Általános Iskola tevékenységéről. Borsosgyőr körzetileg a Tarczy Lajos Általános Iskolához tartozik, de bármely pápai oktatási intézménybe jelentkezhetnek az itt élő gyermekek.
Ezt követően elfogadták a Bakony Volán Zrt. beszámolóját az autóbusszal végzett menetrend szerinti helyi személyszállítással kapcsolatos 2011. évi közszolgáltatási tevékenységről. Az ülésen megjelenő Szabó Gábor szóbeli kiegészítésében elmondta, a Bakony Volán Zrt. 2008-ban írt alá pályázatot az Önkormányzatnál e tevékenység ellátására.
- 2011-ben 650 ezer km felhasználásával teljesítettük a közszolgáltatási szerződésben szereplő kötelezettségünket. Az indított járatok száma munkanapokon 270, szabadnapokon 139, munkaszüneti napokon pedig 123 darab volt. Ezek a számok nem tartalmazzák Pápa Város településrészeinek, Borsosgyőr, Kéttornyúlak és Tapolcafő ellátását, amely 259 ezer km felhasználásával történik éves szinten. A Bakony Volán a pénzügyi, személyi és tárgyi feltételeket a 2011-es évben is teljesítette - mondta a Bakony Volán Zrt. forgalmi igazgatója.
Harmadik napirendi pontban dr. Vörös Ibolya főigazgató beszámolóját fogadták el a képviselők a Gróf Esterházy Kórház és Rendelőintézeti Szakrendelő tevékenységéről, és az osztályok működéséről.
Végül Borsosgyőri Városrész Önkormányzata a 2012. évi költségvetési előirányzatának felhasználása kapcsán arról határoztak a képviselők, hogy a falunapi programokra 600 ezer forintot biztosítanak. A két sportkör valamint a helyi nyugdíjas klub mellett a falunapi programokat is támogatni kívánja a városrészi önkormányzat. A támogatott rendezvények között a falunap mellett a búcsú, a szüreti felvonulás, a Mikulás ünnepség és a karácsonyi összejövetel szerepel.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!