Ülésezett a tapolcafői testület


2012-06-19 19:28:48  | cikk: mo  | 


Ülésezett a tapolcafői testület  főképe
Megtartotta soron következő ülését Tapolcafői Városrész Önkormányzata. A részönkormányzati képviselők - Somogyi Zoltán, Takácsné Molnár Eszter, Vargáné Kósi Márta, Villmanné Ikervári Lilla és az elnök Zsegraics Gyula - mellett az ülésen részt vett Kanozsainé dr. Pék Mária jegyző, dr. Nagy Krisztina aljegyző és Molnár István városfejlesztési osztályvezető.
A képviselőtestület tagjai beszámolót hallgattak meg a Weöres Sándor Általános Iskola működéséről, mivel a tapolcafői körzet ehhez az intézményhez tartozik. Horváth Attila, az iskola igazgatója elmondta, az utóbbi években megváltoztak a tapolcafői gyerekek iskolaválasztási szokásai, észrevehető, hogy a gyerekek egy része előszeretettel részesíti előnyben a pápakovácsi általános iskolát. Az igazgató kiemelte, hagyományos nyolcévfolyamos intézményként 10 éve emelt szintű drámajáték-oktatást folytatnak, ezenkívül Pápa Város Önkormányzatának támogatása nyomán a következő tanévben kiemelten kezelik a kézilabda sportágat.
A részönkormányzati képviselők véleményezték a Bakony Volán Zrt. 2011. évi közszolgáltatási tevékenységét is. A testület tagjai kérdéseket intéztek Szabó Gáborhoz, a Bakony Volán Zrt. forgalmi igazgatójához. A kérdések zöme új autóbuszjáratok alkalmankénti indítására és egyes járatok pontatlanságára utaltak. Takácsné Molnár Eszter köszönetét fejezte ki a Volán-társaság vezetőségének a korábbi problémák kiküszöböléséért.
A testületi ülésen a képviselők döntöttek a Virágos Tapolcafőért pályázat kihirdetéséről is. A testület két kategóriában – virágos ablakok és virágos porták - írna ki pályázatot, melynek nyomán szebb, rendezettebb, tisztább és virágosabb lehetne a település. A testület döntése szerint a nyertesek tárgyjutalomban (virághagymák, értékes cserjék, egyéb palánták) részesülnek. Az eredményhirdetést a szüreti felvonulás alkalmával tartják. A testületi ülésen Zsegraics Gyula bejelentette, a hagyományos falunapot július 21-én szervezik meg.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!