A PELC U-15-ös korosztályának idei szezonja


2012-06-19 15:22:32  | cikk: Haraszti Gábor  | 


A PELC U-15-ös korosztályának idei szezonja főképe
Az U-15-ös gárdát az őszi szezont követően vette át Lantai Balázstól Radó Péter. A kiemelt első osztály nehéz feladatnak bizonyul mindegyik korosztálynak, ez alól ők sem voltak kivételek. Az elsődleges cél a védekezés javítása volt, hiszen több, nagyarányú vereséget szenvedett a csapat ősszel. Ez nagy vonalakban sikerült, az őszi 91-el szemben tavasszal 47 gólt kaptak, tehát majdnem felére sikerült leszorítani a kapott találatok számát. Radó Péternek tavaszi munkájának nagy része azzal telt, hogy stabil védekezést alakítson ki, illetve a fiatalok megtanulják a támadómozgások alapjait, hogy később ezekre alapozva nagyobb esélyük legyen felvenni a küzdelmet a többi csapat ellen.
- Amikor lehetőségünk volt, négy helyett ötször edzettünk, hogy minél hamarabb behozzuk a lemaradást. Az edzéslátogatottságnak azonban még jobbnak kell lenni, mert csak így tudunk előrelépni csapatszinten. A védekezés javítása mellett még abban is sikerült előrelépni, hogy négy-öt, nálunk nem sokkal jobb csapatok közül hármat legyőztünk, (PELC - Kozármisleny 3-1, PELC - Sopron 1-0, PELC – PVSK 2-0), helyenként jó futballal. Sajnos ennek ellenére nem tudtunk az utolsó helyről előrelépni, de ezen a szinten még abszolút nem az eredménynek kell középpontban lenni, hanem az egyéni és csapatfejlődésnek. A nyári felkészülést július 16-án kezdjük, heti hét edzéssel. Az edzések zömét a technikai képzésre fordítjuk, ebben van nagy hiányosságunk, anélkül esélyünk nincs felvenni a versenyt a csapatok nagy többségével, csak ezután tudunk nekiállni a taktikai és erőnléti képzésnek. Ismét kiemelt első osztályú bajnokságban fogunk szerepelni a többi NB I-es U16-os korosztályokkal, tehát nagyon nehéz lesz megint a dolgunk. Viszont én abszolút nem bánom ezt, megfelelő hozzáállással és edzéslátogatottsággal ha lassan is, de folyamatosan fejlődni fogunk – zárta értékelését Radó Péter.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!