Baranta bemutató a Várkertben


2012-06-18 16:07:39  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Baranta bemutató a Várkertben főképe
A Hét Csillag Egyesület baranta szakosztálya közel 20 perces műsorral készült az idei Játékfesztiválra. Pintér Péter, az egyesület elnöke érdeklődésünkre elmondta, céljuk, hogy népszerűsítsék, felelevenítsék a magyar hagyományokat, különböző gyakorlási módszereket mutassanak, köztük a birkózást, a rúgótechnikákat, illetve az alapvető magyar fegyvereket. A baranta a történelmi magyar harci testkultúrából származó mozgások összegyűjtéséből létrehozott tradicionális harcművészeti stílus. A szó jelentése: fegyveres vetélkedés, megmérettetés, harcra, hadjáratra való felkészülés, törvényesen alkalmazható erőszak.
- A bot, a karikás ostor, a szablya és a kés köré épült a bemutató, remélem tudtunk mindenkinek olyat mutatni, ami elindít benne valamit, és ezután a magyar kultúrát meg akarja ismerni – vélekedett Pintér Péter. Szerencsére az emberek pozitívan állnak hozzánk, amikor előkerülnek a szivacsos fegyverek vagy az ostor, szinte mindenki ki szeretné próbálni, köztük gyerekek is. Jelenleg többnyire felnőttek látogatják az edzéseinket, ám jövőre szeretnénk két gyerekcsoportot is indítani, 9 illetve 12 év felett.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!