Milyen cipőt hord a százlábú?A Kiskalász zenekar vendégeskedett a Várkertben


2012-06-18 07:59:53  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Milyen cipőt hord a százlábú?A Kiskalász zenekar vendégeskedett a Várkertben főképe
A 22. Játékfesztivál utolsó napja a családokról szólt. A fesztiválsátorral párhuzamosan a Bajvívó téren és a várkerti színpadon is „egymás kezébe adták a kilincset” a fellépők. Ricsi bohóc és társai kellemes vicceikkel és varázsládikájukkal hangulatba hozták a gyerekeket, akik a Kiskalász zenekar Százlábú című lemezbemutató koncertjén a szülők legnagyobb örömére gyakran táncra pördültek a színpad előtt. A Kiskalász zenekart 2008-ban alapította Varga Bori és Sántha Gábor. A zenekar 2012-ben épphogy óvodás korban van, de már túl van két nagylemezen, ami azért, nem kis dolog egy ovistól. Varga Borival, az együttes alapító tagjával beszélgettem a fellépés után.
- 2008-ban alakultunk, abból az indítattásából, hogy én akkor voltam terhes és akkor született a kislányom, és eszünkbe jutott Gabival (Sántha Gábor), hogy zenésítsük meg Bartos Erika verseit.
Az együttes tagjai mind hivatásos zenészek. Varga Bori a Ghymes-ben játszott aktívan. Sántha Gábor, aki az énekért és a gitárért felel, 2003-ban együtt muzsikált az LGT kiválóságával, Karácsony János „James”-szel, 2007-től Rúzsa Magdi zenekarában játszott és 2009. végén Földes László "Hobo" Bandájának oszlopos tagjává vált. Boros Attila basszusgitáros a Kiskalász mellett a Pápán jól ismert Makám zenekarral zenél és Mogyoró Kornél, aki az ütőhangszerek szakembere, az Azuma Clan mellett jelenleg az Anselmo Crew, Egy Kis Erzsi Zene, Trans Formation és az EZTER zenekarokban játszik, de fellépett már Presser Gáborral, a Tátrai Band-del, a Budapest Jazz Orchestra-val, Szalóki Ágival és részt vett a European Jazz Youth Orchestra 2001-es csapatában is.
- A dalok sajátok, csak a szöveget vesszük át Bartos Erikától, akinek nagyon nagy érzéke van ahhoz, hogy olyan témákat feszegessen a verseken keresztül, amely a gyerekes anyukák mindennapjaihoz hozzátartoznak.
Bartos Erika népszerű, óvodásoknak szóló versei megzenésített formában igazán üdítően hatnak. A mókás dalok többek között olyan témákat érintenek, mint az apák, a hóember, a szánkózás, a buborék, az úthenger, a pöttyös szoknya, a százlábú, a gólya, hogy csak néhányat említsünk. A vidám hangulatú koncert egy igazi hisztidallal, a Nem akarokkal zárult.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!