Smink és más – tini szépségszalon a Várkertben


2012-06-17 15:08:10  | cikk: HuHa  | 


Smink és más – tini szépségszalon a Várkertben főképe
Aprajafalva árnyas fái között a hagyományok, ősi mesterségek, gyógyítók, mandalások és különböző játszósátrak sorában kapott helyet a főként tini korosztálynak szóló „szépségszalon” a Játékfesztivál tegnapi programjában. A szokásos dizájnos, tükrös-fényes szépségszalon helyett itt a zöldellő fák közt besütő napsugarak adták a fényt, a szalon berendezése pedig csupán néhány padra, székre és egy nyitott sátorra korlátozódott. A szakemberek kis csapatát azonban nem zavarta, hogy nincs villany, hiányoznak a szépségszerekkel megrakott polcok és szekrények és vízért is távolra kell menni. A jól megrakott smink- és fodrásztáskában minden ott sorakozott, hogy a szépségszalonba „bejelentkezés” nélkül érkező vendégeket percek alatt kicsinosítsák. A tini szépségszalonban Komenda Zsuzsannától öltözködési tanácsokat kaphattak és az aktuális divattrendekről tájékozódhattak az érdeklődők, Zetényi Éva fodrász „semmiből” kreált látványos frizurákkal lepte meg vendégeit, Bálint Nagy Katalin kozmetikus pedig gyönyörű sminkeket készített. A szokatlan szépségszalon látványa sokakat megállásra késztetett a várkerti séta során, és többen ki is próbálták az ingyenes szépségszalon szolgáltatásait. Zetényi Éva ottjártunkkor éppen egy fiatal lány hosszú hajából fésült alkalmi frizurát.
-Vendégem kontyot kért, úgyhogy most ebből a hosszú hajzuhatagból rögtönzök neki valamit áram, hajvasaló és szárító nélkül. Hajlakk van, szél van, csat van, így gond nem lehet – mondta nevetve a fiatal fodrász, miközben a vendég haját alaposan kifésülte, majd boszorkányosra tupírozta. Aztán az egészet jobbra tűzte, majd több vékonyabb tincsbe fogva, szép ívekbe hajlítva visszafordította balra és megtűzte. A percek alatt elkészült frizura végül apró virágdíszeket is kapott, igazi alkalmi pompát kölcsönözve viselőjének. A fiatal vendég, Varga Rebeka elégedetten szemlélte a tükörben magát, hiszen tökéletes esti sminket és hajviseletet kapott.
- Gyönyörű lett a sminkem és ez a konty is bámulatosan szép – áradozott - elsősorban azért jöttem, hogy tanácsot kérjek a profiktól a bőrápolással és a hajammal kapcsolatosan, de ennek a szép sminknek és frizurának is nagyon örülök.
 Rebeka egyébként tudatosan kereste a szépségszalont, a Játékfesztivál műsorfüzetében látta ezt az új programot és barátnőjével együtt ezért látogatott el a Várkertbe. Társa, Gáncs Szonja hajából rafinált fonott frizura készült, arcára pedig szolid nappali smink került. Az eredménnyel ő is elégedett volt.
-Nagyon szép lett mind a kettő, pont ilyet szerettem volna – mondta a tinilány a tükörben nézegetve magát.
-Sok vendégünk volt már itt a tini szépségszalonban, leginkább 13-15 éves lányok. A fiatalok főként arról érdeklődnek, hogy milyen frizura áll jól nekik, milyen sminket használjanak és az öltözködési stílusokra is rákérdeznek, közben pedig készülnek a különböző hajviseletek és arcfestések – mesélte délutáni tapasztalatait Zetényi Éva.
-Főleg akkor mernek idejönni a fiatalok, amikor már van itt éppen valaki a „kezünk között”. A bőrdiagnosztizálást is el lehet itt végezni, de leginkább az otthoni bőrápoláshoz tudunk tanácsot adni – tette hozzá Bálint Nagy Katalin kozmetikus, miközben alaposan megtisztította a bőrét soron következő vendégének. Aztán következett a krém, az alapozó és a különböző színek felvitele a szemhéjra, végül pedig a tekintetet kiemelő szempillafestés.
-Ez egy nappali, természetes hatású smink lesz, vendégem ruhájához illő barnás árnyalatú szemfestéssel. Egyébként is azt javaslom, hogy mindig az öltözethez igazodjon a sminkünk, nappalra visszafogottan használjuk a színeket, és az esti, alkalmi viselethez használjuk az erősebb, merészebb színeket. Az idei nyáron az almazöld hódít a szemhéjporok között, de a pasztellszínek mind divatosak – tudtuk meg a kozmetikustól.
A tini szépségszalonban – mely először volt része a Játékfesztivál programjának – több tucat fiatal lány szépült meg tegnap délután.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!