Népszerű operett dallamok a Szabadtéri színpadon


2012-06-17 11:07:39  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Népszerű operett dallamok a Szabadtéri színpadon főképe
Már hosszú évek óta a Játékfesztivál egyik elmaradhatatlan eleme  az operett előadás. Az idei évben is gondoltak a szervezők a felnőtt korosztályra, akik a tegnapi forró nyári délutánon a Szabadtéri színpadon hallgathattak meg örökzöld operett és musical slágereket Nagy Ibolya, Keszler Éva és Egyházi Géza előadásában, akik az Interoperett tagjai. A fellépés előtt a térségünkhöz szorosan kötődő Egyházi Gézával beszélgettem.  
- 1970-ben, Pomázon születtem. Családom a közelben, Kemenesszentpéteren élt, szüleim ott is születtek, de sok rokonom lakik Pápán, akiket gyakran meglátogatok. Középiskolai tanulmányaimat Budapesten végeztem, vendéglátó iskolában. Eleinte dalolós felszolgálóként dolgoztam. A zene mindig is nagyon közel állt hozzám, hiszen gyermekkoromban tanultam hegedülni, majd gitározni, s később elkezdtem énekelni is. Eleinte a Pesti Magyar Operett Színpad társulatával léptem fel, majd később az Operettszínházban kaptam fellépési lehetőséget. Jelenleg a Kovács József által alapított Memory-Interoperett társulatának tagja vagyok, de e mellett rengeteg egyéb fellépést vállalok országszerte - mondta Egyházi Géza.
- Nagyon, nagyon szeretek Pápára jönni. Gyakran jövök, amikor csak tehetem. Legutóbb két hete jártam itt, amikor is egy esküvőre voltam hivatalos. Szép, kedves kis város, remélem hamarosan befejeződik a felújítás, és akkor még gyönyörűbb lesz - tette hozzá az operett énekes, majd elárulta, hogy a fellépést követően meg szeretné nézi az Esterházy-kastélyt, vagy egy rövid sétát tenne a városban.
- Az idei évben rendkívül sok szereplésen veszek részt. Budapesten, a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon az Érinthetetlenek című pop musicalban kaptam szerepet, de a Városmajori Szabadtéri Színpadon és a Magyar Színházban a Vámpírok báljában is színpadra lépek.
A könnyed műfaj szerelmesei együtt énekelték a mindenki számára jól ismert darabokat, olyanokat mint például a Délibábos Hortobágyon, Te rongyos élet, Táncolnék a boldogságtól, Time to say good bye és a Hej, cigány fülbemászó dallamait.
Vértesi Istvánné, nyugdíjas pápai lakos érdeklődésünkre elmondta, minden évben kilátogat a Játékfesztivál számára egyik legkedvesebb programjára, az operett gálára.
- Operett mindig is volt, van és lesz. Nagyon örülök, hogy a szervezők gondolnak az idősebb korosztályra is, hiszen ezek a dallamok ifjú koromat idézik fel bennem. Családommal, lányommal és az unokahúgommal jöttünk el ma, de az Egyesült Államokban élő húgom és a budapesti fiam is hazalátogatott a Játékfesztivál programjaira. Csak gratulálni tudok a szervezőknek a színvonalas műsorokhoz és remélem, hogy jövőre is hasonló összeállításokat élvezhetünk majd.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!