Egyedi hangzásvilág és látványos streetdance - kiscsillagok a Szabadtéri színpadon


2012-06-17 08:22:47  | cikk: mo  | 


Egyedi hangzásvilág és látványos streetdance - kiscsillagok a Szabadtéri színpadon főképe
Appril project és Strokes – e két elnevezés ismerősen csenghet sokak fülében. A szavak mögött két együttes bújt meg, melyek az egyik népszerű televíziós tehetségkutató műsorban váltak népszerűvé. A táncos csapat és az ütőegyüttes tegnap este a Játékfesztivál keretében a Szabadtéri színpadon lépett fel.
A Strokes ütőegyüttes egyébként már 16 éve tevékenykedik a zenei pályán, a Strokes nevet azonban csak 2006-ban, a számos külföldi fellépésnek köszönhetően vették fel – tudtuk meg Schneider Szilvesztertől, az együttes oszlopos tagjától. A soproni ütőegyüttes rengeteg humorral fűszerezett műsorával ámulatba ejtette a pápai közönséget, hiszen olyan zenei kavalkádot, egyedi hangzásvilágot kreáltak a színpadon, amely igazán egyedülálló a magyar zenei életben. Produkciójuk lényege, hogy mindezt nem hagyományos hangszerekkel tették, hanem olyan „instrumentumokkal” amelyek hétköznapjaink használati tárgyai, eszközei: például kukák, hordók, vödrök, botok, csövek, mosófa... Műsorukra jellemző az ún. teátrális ütőzés, mely a ritmus és mozgás, lendületes és gyakran humoros előadásmódjában nyilvánul meg. Schneider Szilveszter úgy fogalmazott, a humor kortalan és mindenki számára érthető, akár külföldi porondon is megállja a helyét. Fontosnak tartják, hogy műsorukban központi helyen szerepeljen a nevettetés, hiszen mindenkihez szeretnének szólni, a legkisebbektől a legnagyobbakig. A képzett zenészekből álló, öttagú csapat produkciói mögött rengeteg munka van. A sok gyakorlás azonban meghozza gyümölcsét, hiszen a fiatalok szinte bármit képesek eljátszani, félelmetes pontossággal. Az esti koncerten a filmzenétől a saját produkciókig, szinte mindennel találkozhatott a közönség.

A Strokes együttest az Appril project követte a színpadon. Látványos, akrobatikus elemekkel fűszerezett műsorukat a táncstílusok és műfajok sokasága jellemezte. Deres Ádám, a formáció egyik tagja szerint ez lehet a megújulás kulcsa. A közönség minden rétegét szeretnék megszólítani, legyen az gyermek, fiatal vagy idős. Éppen ezért produkciójukban felfedezhető a balett, a kortárs, a jazz, a hip-hop és még számos táncos műfaj. A tizenegy tagú csapat a tavalyi tehetségkutató műsor kapcsán állt össze. Deres Ádám elmondta, mindenki áldozatos munkát végez az együttesben, nincs széthúzás, úgy járnak a próbákra, mint egy nagy család. A csapat egyben tartását és természetesen a szakmai koreográfiát Szabó Tamás, a szintén egy tehetségkutató által népszerűvé vált Bad Boyz együttes táncosa irányítja. Deres Ádám elmondta azt is, szeretnék, ha minél többen megismernék csapatukat, és szívesen nyitnának külföld felé is. 

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!