Erős emberek versenye


2012-06-16 20:41:47  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Erős emberek versenye főképe
Vasárnap Budapesten rendezik a Világ Legerősebb Embere verseny kvalifikációját, melyről az első három helyezett automatikusan kijut a világbajnokságra. A mai versenyen azok vettek részt, akik ezt a pályát építik, így Hajnal Tamás, aki harmadik lett a magyar bajnokságon, kétszeres könnyű súlyú bajnok, hetedik helyet szerzett a világbajnokságon, országos csúcstartó. Bíró Sándor 19 évesen hatodik lett ugyanezen a kupán, Dömötör László másodosztályú magyar bajnokságon végzett az élen, Ladamereczki Zoltán Salgótarjánban magyar kupát nyert, a kalapácsvető Adorján Balázs pedig Szombathelyről érkezett a mai napra. Az idei megerőltető vetélkedésről Darázs Ádámot kérdeztük.
- Szeretünk Pápára versenyt hozni, hiszen itt mindig nagyon lelkes és hálás a közönség. Az első versenyszám a rönknyomás volt, ami klasszikus szám, majd lengősúly cipelés következett, adott tárgyakat kellett minél messzebbre elvinni. Ezt követte az autótartás, végül egy 155 kilogrammos hordót pakoltak át a versenyzők.
A pápai erős ember versenyt Hajnal Tamás nyerte, aki ráadásul ma ünnepli születésnapját. Tamás nem tervezte a versenyen való indulást, de edzője kérésének eleget téve megmérettette magát.
- 16 évesen kezdtem a pályafutásom, eleinte tehetségkutató versenyeken indultam, melyekből többet meg is nyertem, majd az első osztályban kezdtem versenyezni, 21 évesen egész jó eredményeim vannak, az országos bajnokságon harmadik helyet szereztem, világbajnoki hetedik helyet csíptem el. Távlati céljaim között a világbajnoki Top 10-ben való indulás szerepel. Jók voltak a mai számok, külön köszönet a közönségnek, akik engem és társaimat is végig biztattak.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!