Miniolimpia 2012.


2012-06-16 20:15:36  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Miniolimpia 2012. főképe
A házigazda Pápa mellett Losonc, Kampen, Leinefelde és Kovászna csapatai vettek részt a kilenc sportágat, és mintegy 300 versenyzőt magában foglaló Miniolimpián. 21. alkalommal köszöntötték reggel a sportolókat a Városi Sportcsarnokban, elsőként Koncz Lilla és Welspacher Vivien funky duó táncát tekinthették meg a résztvevők és csapatvezetők, majd Unger Tamás alpolgármester köszöntője következett.
- A mai rendezvény lehet egyfajta ráhangolódás a londoni ötkarikás játékokra. A görögök azt mondják, sosem azért kapják a sportolók a babérkoszorút, mert versengtek, sokkal inkább azért, mert egyáltalán beneveztek. A Miniolimpiának is ez a célja, hiszen a sportbaráti kapcsolatok ápolása legalább olyan fontos cél, mint a versengés maga. A jelenlévő sportolók legalább három nyelven beszélnek, de ma egy közös nyelv biztosan lesz, ez pedig a sport - amellett, hogy mindenki azon lesz, hogy minél jobban tudjon teljesíteni, ehhez kívánok sok erőt és minél sikeresebb szereplést.
A beszédet követően a Pápai Gazdasági Szakképző Iskola és Kollégium lány tornászcsapatának bemutatója következett, majd Kovács Ida maratonfutó olimpikon megnyitotta a Nemzetközi Ifjúsági Sporttalálkozót. A Várkertfürdőben az úszók kezdték meg a napot, ahol 17 csapat 200-nál is több úszója állt rajtköre számos versenyszámban. A pápaiak Kampen, Kovászna, Leinefelde és az ország számos pontjáról érkezett versenyzőkkel vették fel a küzdelmeket. Kosárlabdában a Pápai Motax Autó KC Losonccal mérkőzött meg a Sportcsarnokban, ahol 100-64 arányban a pápaiak nyertek. A szezon végeztével minden dicséretet megérdemelnek a mieink, akik fáradtan, de példamutató hozzáállással léptek pályára a fiatal szlovákokkal szemben. Teniszben 30 versenyző érkezett meg a Ligeti teniszpályákra, ahol Kovászna és Losonc mellett a pápaiak is ütőt ragadtak. Férfi és női egyes, ifjúsági lány és fiú kategóriákban szurkolhattunk a hazaiaknak, akik között a város jelenleg két legjobb játékosa, ifj. Koch Róbert és Fábián Ákos is helyet kapott. Atlétikában távolugrást, futó- és dobószámokat rendeztek. Kalapács- és diszkoszvetésben a pápaiak mellett a balassagyarmati és veszprémi szakosztály is részt vett a küzdelmekben, külföldről Kovászna és Losonc egy-egy versenyzője indult a számokban. A futószámokban versenyszámonként 8-12 induló volt, minden csapatból volt jó eredményt elért atléta. A legjobb külföldi versenyző Csákány Attila, a legjobb hazai sportoló Marton Viktória lett. Korábban soha nem látott létszám gyűlt össze az Erkel iskolában, ahol a sakkversenyt rendezték. Közel 60-an neveztek, ami külön öröm, hogy öt óvodás korú gyermekkel is találkozhattunk a tábláknál. A lebonyolítás értelmében öt fordulót rendeztek, 2x15 perces játékidővel, a résztvevők között Kovászna és Leinefelde, valamint a megye szinte összes városából érkezett sakkozó igyekezett a rangsor élén végezni. Erős mezőny gyűlt össze asztaliteniszben is, Kampenből hét, Losoncról hat versenyző állt asztalhoz, a hazai színeket Pápa, Csabrendek, Veszprém, Balatonfüred, Bakonyjákó képviselte. A mieink legnagyobb ellenfele Losonc volt, a pápaiak pedig Bánhidi Márk jó formájában bízhattak. A judo sportág szerelmesei a Tarczy iskola tornatermében mérkőztek meg egymással – mintegy 50-en - Kampen, Leinefelde, Losonc és a Bakony Judo Club mellett a mezőlaki csoport is képviseltette magát. Kezdők és rutinosabb versenyzők egyaránt tatamira léptek, a kevés tapasztalattal rendelkezőknek jó alkalom volt a mai, hogy belekóstoljanak a versenyzés hangulatába.

Sakk eredményei ITT.
Úszás eredményei ITT.
Asztalitenisz eredményei ITT.
Atlétika eredményei ITT.
Judo eredményei ITT.
Kosárlabda eredményei ITT.
Dobóverseny eredményei ITT.
Tenisz eredményei ITT.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!