Szelek szárnyán suhannak - VII. Jótékonysági Motoros Nap


2012-06-16 15:02:44  | cikk: mo  | 


Szelek szárnyán suhannak - VII. Jótékonysági Motoros Nap főképe
A Játékfesztivál látogatói idén sem maradnak veterán motorok, látványos, de cseppet sem veszélytelen motoros produkciók és rockzene nélkül. A fesztivál szombati napján ugyanis ismét benzingőzben úszik az Erzsébet liget: fekete bőrszerkós, monstrum bukósisakos, vagány, de szelíd motorosok töltötték meg a színház melletti területet, szebbnél szebb gépcsodáikkal. Sokan sokféle motorral érkeztek, voltak kisebbek és nagyobbak is. A közös nevező itt nem más, mint a szabadságszeretet. A motorozás szabadság, érezni a szabad levegőt az arcodon, repülni a szelek szárnyán, hol gyorsabban, hol lassabban, hiszen itt nem a lóerő számít – vallják a motorosok.

A Bakonyi Betyárok Motoros Baráti Kör tagjaival nemrég találkozhattunk a Tókerti Óvodában, amikor átadták a tavalyi Jótékonysági Motoros Nap bevételéből vásárolt kettős hintát a gyermekek számára. Eltelt egy év, s a kicsit sem morcona motorosok újabb jótékonysági akció mentén szervezték hetedik találkozójukat az idei Játékfesztivál keretében. Ezúttal a Kéttornyúlaki Óvodának gyűjtenek, hogy a bevételből udvari játékokat, mozgásfejlesztő eszközöket vásárolhassanak  – tudtuk meg Kövi Gábortól, az egyesület vezetőjétől.

A Jótékonysági Motoros Napon idén sem csak gyönyörködni lehet a vasparipákban, egy szimulátor segítségével ki is lehet próbálni a motorozás élményét. Egy kiállító cég egy gyorsasági motort hozott a rendezvényre, amely egy számítógép segítségével olyan helyzetek elé állítja a különleges jármű kipróbálóját, mint amilyenek a közlekedésben is tapasztalhatók. A szimuláció nagyon élethű: kormányozni kell, van gáz és fékpedál is.
A bakonyi betyárok rendezvényén hagyományos program a veterán motor kiállítás, melyre a környék gyűjtői hozták el értékes járműveiket. Újdonság azonban a rajzkiállítás és pályázat. Kövi Gábor érdeklődésünkre elmondta, szeretnének nyitni a gyermekek felé, ezért a pályázatot meghirdették az általános iskolák mindegyikében. Az alkalomra harminc gyermekalkotás érkezett, melyekre szavazni lehet a nap folyamán.

A Jótékonysági Motoros Nap nem múlhat el ügyességi verseny, street-fighter show, szkander verseny és nagyszabású motoros felvonulás nélkül. A nemrég lezajlott ügyességi versenyen a technikás motorosok fordulékonyságukat, rátermettségüket mérték össze a Hunyadi úton, ezekben a percekben pedig látványos street-fighter show szórakoztatja az érdeklődőket.

17 órakor is érdemes lesz kipillantani az ablakokon, hiszen a találkozó résztvevői motorra pattannak és végigdübörögnek a város utcáin. Érintik a Várkert utat, a Tókertet, végighaladnak a Veszprémi úton, a Bocsor lakótelepen, a Celli úton, majd a Török Bálint utcán érkeznek vissza az Erzsébet ligetbe. Természetesen este sem áll meg az élet a motorosoknál. Az Erzsébet ligetben felállított színpadon a Rock-eR fesztivál keretében fellép a Rockers Band az Erkel iskola gyermekkórusával, koncertezik a Tankocska tribute együttes és a Jump Rock Band is. 

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!