Játék mindörökké - Megnyitotta kapuit a 22. Pápai Játékfesztivál


2012-06-15 21:48:09  | cikk: mo  | fotó: mo, Babos Petra  | 


Játék mindörökké - Megnyitotta kapuit a 22. Pápai Játékfesztivál főképe
A Pápai Fúvósok Egyesülete toborozta a pápaiakat és minden érdeklődőt a Fesztiválsátor előtti téren ma este. A pattogós fúvósmuzsika sokakat csalogatott a Bajvívó térre, hiszen innen indult a Fesztiválmenet: civil csoportok, egyesületek, gyermek, diákok és felnőttek, sportegyesületek, amatőr művészeti csoportok, táncosok együtt érkeztek meg a nyitóceremónia helyszínére, a Szabadtéri színpadra. A 60 programot felvonultató többnapos rendezvényt dr. Kovács Zoltán nyitotta meg. Az országgyűlési képviselő köszöntötte a megjelenteket, köztük Pápa testvérvárosainak delegációit Kampenből, Losoncról, Leinefeldéből és Kovásznáról, majd felidézte a Játékfesztivál 22 évvel ezelőtti kezdeteit. Dr. Kovács Zoltán úgy fogalmazott, több mint két évtizeddel ezelőtt nem is gondolta, hogy valamikor a 22. Pápai Játékfesztivált nyithatja meg. Azt a Játékfesztivált, amelynek programjaira talán nem egy olyan anyuka és apuka hozza el kisgyermekét, aki gyermekként szintén megélte a város e kiemelkedő és nagyszabású rendezvényét.

Az ünnepélyes megnyitó után a Dumaszínház művészei, Dombóvári István és Kormos Anett uralták a Szabadtéri színpadot. A stand-up comedy ismert alakjai érdeklődésünkre elmondták, soha nem készülnek a fellépésekre, a témát és a poént mindig a helyzet és a közönség szüli. Kormos Anett néhány évvel ezelőtt benevezett az egyik tévécsatorna stand-up comedy tehetségkutatójába, ahol a második helyezést érte el. Ekkor figyelt fel rá Litkai Gergely, a Dumaszínház főszerkesztője, aki meghívta őt a társulatba. Sajátos humora, érzelemmentes, mosolytalan előadásmódja - amelyet most testközelből tapasztalhatott meg a pápai közönség - azóta védjegyévé vált. Dombóvári István 2005 óta szerepel humoristaként. Fábry Sándor tanácsára ment el a Dumaszínházhoz, ahol azóta állandó fellépő, de számos alkalommal láthattuk őt az egyik kereskedelmi csatorna késő esti műsorában is.

A hangulatteremtés jól sikerült, a két fiatal humorista megfelelő „előzenekara” volt az esti nyitókoncertnek. A hangfalak most a pécsi Punnany Massif hip-hop zenekar koncertjétől dübörögnek.

A Játékfesztivál eseményeiről folyamatosan tájékoztatjuk olvasóinkat. Hírportálunk Játékfesztivál menüpontja alatt olvasóink könnyedén elérhetik a legkülönfélébb programokról készült cikkeket, tudósításokat. Ugyanitt életképeket is láthatnak a négy napon át tartó rendezvényről, melynek fotóit szintén folyamatosan bővítjük.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!